Aberlour 10 YO

Så er det vist blevet tid til at vende snuden mod Speyside igen, hvor vi endnu engang skal besøge Aberlour. Sidst vi besøgte Aberlour var det for at smage på A’bunadh Batch 46, men denne gang skal vi smage på deres 10 års, som jo nok må siges at være deres entry level aftapning. Den er officielt udgået af flere markeder, men den forhandles stadig i Frankrig. Den kan nemt skaffes og den forhandles da også i Danmark. Det kan dog undre at Aberlour endnu ikke har ændret flasken, så den kommer i de samme små buttede flasker som de andre aftapninger. Det kan skyldes at den faktisk er ved at udgå eller det kan også bare være fordi, at man er bange for at skræmme kunderne væk med en ny flaske. Den har lagret på en kombination af bourbonfade og sherryfade, med en forholdsvis høj andel af sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Aberlour.

Aberlour 10 YOAberlour 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Syrlig i starten. Umodne æbler og pærer. Lidt maltsødme. Lidt vanilje. Lidt nødder. Sherrynoterne gemmer sig derinde, men de er godt nok langt væk. Umiddelbart lidt skuffende.

Smagen: Det var straks bedre. Dejlig fornemmelse i munden. Sød og krydret. Ikke klassisk sherry sødme, men mørke bær, vanilje, nødder og lidt friske syrlige frugter. Udvikler sig meget, jo mere man kører den rundt i ganen.

Eftersmagen: Kirsebær. Vanilje. Honning. Sød og mellemlang eftersmag, som måske er dens største force.

Karakter: 81/100 (skala)

Den er svær den her. På den ene side har Aberlour 10 YO nogle gode kvaliteter, som den lange udvikling i paletten og en ganske lækker eftersmag. På den anden side så bryder jeg mig ikke ret meget om næsen og min forventning om en sherrybombe bliver i den grad skudt ned over hele linjen. Endnu en force er naturligvis prisen, som ligger mellem 200 og 250 kroner syd for grænsen. Det er billigt og dermed bliver denne 10 års fra Aberlour også en god indgangsvinkel til resten af deres aftapninger. Der er bare så meget andet whisky, som jeg hellere vil drikke til den pris og jeg synes ikke at præmissen om en sherrybombe bliver indfriet. Jeg er meget spændt på om deres 12 års aftapning, som kommer på bloggen inden længe, bare er mere af det samme eller om den faktisk har noget mere at byde på.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.