Aberlour 12 YO

Den flaske vi skal smage i dag er Aberlour 12 YO Double Cask Matured og repræsenterer, sammen med deres 10 års, indgangsvinklen til Aberlour. Den har lagret på en kombination af bourbonfade og sherryfade, med en forholdsvis høj andel af sherryfade. Den minder altså frygtelig meget om sin to år yngre lillebror. Det skal blive spændende at se om de så også smager nogenlunde ens.

Mere information og flere indlæg om Aberlour.

Aberlour 12 YO Double Cask Matured
Alder: 12 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Masser af sherrynoter. Oloroso fadene skinner igennem med masser af bær. Lidt kanel og lidt frisk syrlighed. Der gemmer sig lidt honning og vanilje derinde. Syltet appelsinskal. Nødder.

Smagen: Fyldig og cremet med en god maltsødme. Appelsinskal og abrikos. Honning. Kanel og muskatnød. Varmer godt og bliver kun bedre af at man holder den i munden. Ikke de store sherrynoter, men dejlig smag alligevel.

Eftersmagen: Lang nøddeagtig krydret eftersmag med kanel. Virkelig lækker eftersmag ligesom så mange andre Aberlour aftapninger.

Karakter: 83/100 (skala)

Som nævnt tidligere så anmeldte jeg Aberlour 10 YO i sidste uge og den var jeg ikke udelt begejstret for. Jeg har det lidt på samme måde med denne her Aberlour 12 YO, selvom den er bedre end dens lillebror. Næsen er væsentlig bedre her og den har den samme dejlige lange eftersmag, som endda er lidt mere raffineret her. Problemet er dog lidt det samme og det er at der bliver lagt op til en dram med masser af sherrynoter og så leverer den ikke helt varen når det kommer til stykket. Dermed ikke sagt at det er dårlig whisky, for det er det bestemt ikke. En flaske af Aberlour 12 YO kan erhverves i mange danske supermarkeder og den kan findes på tilbud til under 250 kroner med jævne mellemrum og i den prisklasse er den svær at slå og alle pengene værd.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.