Adelphi Blended

Den meget populære aftapper Adelphi laver også deres egen blended whisky og den er jeg kommet i besiddelse af. Jeg har søgt lidt på nettet og de fleste synes at være enige om at det her er forholdsvis ung whisky og at blandingen indeholder cirka 70% grain whisky og 30% malt whisky, som primært stammer fra Islay og Highlands. Manden på flasken hedder “Dancey Man” og forestiller Sir William Gladstone, som var britisk finansminister i det 19. århundrede. Han danser selvfølgelig fordi, han er glad for alle de afgifter, som strømmer ind fra salget af skotsk whisky.

Mere information og flere indlæg om Adelphi.

Adelphi BlendedAdelphi Blended Scotch Whisky
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Honning og karamel. Bagerbutik med frisk brød og korn. Mandler. Lidt salt og lidt røg. Man er ikke tvivl om at det er en blended whisky. Det der lidt flade grain element dominerer lidt og det hele er meget mildt og indbydende. Ikke nogen bitterhed eller stærk alkohol i næsen.

Smagen: Starter fladt, men så kommer der lidt honning, karamel og sirup. Ingen frugt eller krydderier, men lidt nødder og noget salt. Til sidst lidt mere røg end næsen antyder, men på ingen måde en røgbombe. Bare en antydning af røg. Igen meget mildt og indbydende. Lidt cremet i det.

Eftersmagen: Tør, røget og forbavsende lang. Lidt kaffe og honning.

Karakter: 85/100 (skala)

Det er faktisk en ganske fremragende blended whisky Adelphi har fået lavet her og den har slet ikke den bitterhed, som man finder i visse billige blends. Den er spændende, sød og cremet og til prisen, som ligger under 200 kroner visse steder, så er den et ganske godt køb. Jeg bruger den tit som den første whisky inden jeg skal smage og analysere noget andet. Det er en rigtig god idé at vænne ganen til whisky inden den skal bruges “seriøst” og til det formål fungerer en blend fremragende og den her er en af mine favoritter til netop det formål. Den kan jeg sagtens anbefale. Flot Adelphi!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *