anCnoc frigiver Peatlands

Så er der nyt fra anCnoc, som frigiver deres femte røgede whisky.

anCnoc PeatlandsKnockdhu Distillery, som står bag anCnoc, har allerede frigivet fire røgede aftapninger, der alle har haft navn efter de redskaber, der bruges når man skærer tørv. De fire tidligere aftapninger hedder Tushkar, Rutter, Flaughter og Cutter. De har PPM værdier på mellem 11 og 20,5.

Den nye aftapning hedder Peatlands efter de områder i Skotland, hvor der findes tørv. Den har en PPM værdi på 9 og er dermed den mindst røgede i serien indtil videre. Den har lagret i mindst 10 år på tidligere bourbonfade. Den er tappet ved 46%, den er ikke koldfiltreret og farven er naturlig.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Citrus sweetness to begin with, followed by a robust peaty presence. The underpinning is delicate and estery with spicy notes of green apples, cloves and nutmeg.

Palate: Coats the mouth with a sticky, creamy toffee richness only to cover this sweet prelude with a wave of warming wood smoke a few moments later.

Finish: Long-lasting but with a more gentle peatiness.

Peatlands bliver udelukkende frigivet på det europæiske marked. Der er lavet 6.600 flasker og de skulle allerede være tilgængelige til en vejledende udsalgspris på £52.

Kilde: anCnoc (Knockdhu)

Mere information og flere indlæg om anCnoc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.