anCnoc frigiver Stack

Det er næsten ét år siden, anCnoc sidst frigav en limited edition aftapning i deres peatede serie, men nu er nummer syv i rækken klar.

anCnoc StackKnockdhu Distillery, som står bag anCnoc, har tidligere frigivet seks røgede aftapninger. De foregående seks aftapninger har navn efter de redskaber, der bruges når man skærer tørv og de hedder Tushkar, Rutter, Flaughter, Cutter, Peatlands og Rascan. De har PPM værdier på mellem 9 og 20,5.

Den nye aftapning hedder Stacks og er opkaldt efter de stakke som peaten ligger i når den skal tørre. Den har en PPM værdi på 20 og er dermed en af de mest røgede i serien indtil videre. Den har lagret i mindst 10 år på tidligere bourbonfade. Den er tappet ved 46%, den er ikke koldfiltreret og farven er naturlig.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Smoky, citrus aromas.

Palate: The palate is layered with peat smoke, dark chocolate and a green apple led fruity tang.

Stephanie Allison, Brand Manager for anCnoc udtaler:

We’re excited for the release of Stack as it complements the existing collection perfectly. Whilst Peaty connoisseurs will revel in its smooth smoky notes, we would encourage all whisky connoisseurs looking for something different to explore this beautifully crafted expression.

Der er produceret 6.000 flasker og de kommer til salg i Europa i løbet af denne måned. Skandinavien må dog vente til den 21. oktober inden, den lander på hylderne her. En flaske kommer til at koste omkring £52.

Mere information og flere indlæg om anCnoc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.