Ardbeg Corryvreckan

Ardbeg Corryvreckan tager sit navn efter verdens næststørste hvirvelstrøm, som ligger ud for Juras nordspids. Legenden fortæller at der engang var en vikingeprins ved navn Coire Breacan, som forelskede sig i en prinsesse fra Islay. For at bevise sin kærlighed skulle han overleve tre nætter ombord på et skib midt i hvirvelstrømmen. Det overlevede han ikke og man valgte at opkalde hvirvelstrømmen efter ham. Markedsføringen driver nærmest ned af væggene, men det skal nu ikke forhindre os i at smage denne noget voldsomme aftapning fra Ardbeg. Den er en del af deres core range og den kom første gang på markedet i 2009 efter at have været frigivet som en Committee Release året før. Den er bygget op omkring whisky, som har lagret på fade af fransk egetræ. De resterende fade er tidligere bourbonfade.

Mere information og flere indlæg om Ardbeg.

Ardbeg CorryvreckanArdbeg Corryvreckan
Alder: NAS
Alkohol: 57,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Ja, der er røg, men ikke som jeg forventer det fra Ardbeg. Den er medicinsk,  jordet og afdæmpet. Vanilje og glasur. Saltede nødder, spørg mig ikke hvilken slags. Med vand dukker der citron og en friskhed frem. Røgen forsvinder næsten og næsen krydret og frisk. Lidt kanel og mere malt.

Smagen: Der er lige to sekunder, hvor der ikke sker ret meget og så eksploderer den i mælkechokolade, kakao og kanel. Så kommer der citron, salt og peber inden røgen kulminerer og det begynder at prikke i hele munden. Med vand dæmper man hele begivenheden og den er mere frisk med citron, nødder og stadig masser af mælkechokolade.

Eftersmagen: Lang (fik jeg sagt lang) eftersmag med tobak, chokolade og kanel. Jeg tager lige en slurk mere!

Karakter: 91/100 (skala)

Sikke da en rutsjebane! Ardbeg Corryvreckan er lige så fantastisk, som den er vild. Der sker så meget i det her glas at man næsten skal bruge et par timer på den. Den er ikke bedre end Uigeadail, men den er anderledes. Meget anderledes. Uigeadail er den her afdæmpede, nærmest lidt hyggelige og varmende sherry Ardbeg. Det er Corryvreckan ikke! Corryvreckan er hårdt slående og direkte. Den varmer dig, men den rusker dig rundt mens den gør det og du skal egentlig bare sørge for at holde fast. Med en pris på omkring 700 kroner koster den lige en tand mere end Uigeadail og I må ikke bede mig om at vælge min favorit. Jeg er nødt til at have dem begge to. Uigeadail, som får mig til at slappe af og Corryvreckan som sætter gang i hele kadaveret. Fik jeg sagt at den klart kan anbefales?

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.