Ardmore Traditional Cask

Endelig blev det tid til den første anmeldelse på Whiskyflasken og vi starter selvfølgelig i Skotland, hvor valget er faldet på Ardmore Traditional Cask, som er en let røget Highland single malt whisky. Den har lagret på brugte bourbonfade af amerikansk hvid egetræ og efter at de er blevet vatted sammen ligger de yderligere 1 år på små quarter casks. En quarter cask en lille tønde på cirka 125 liter og den lille tønde gør at der er meget træ overflade i forhold til whisky.

Mere information og flere indlæg om Ardmore.

Ardmore Traditional CaskArdmore Traditional Cask
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Ja

Næsen: Grønne æbler, våde blade, vådt græs, honning og et hint af tobak. Dufter som en rigtig efterårsdag. Røgen trænger nemt igennem uden dog at komme i nærheden af en Islay whisky. PPM (Phenol Parts per Million) værdien er omkring 10-15, så den er fremragende, hvis man er nybegynder inden for røgede genre.

Smagen: Krydret ankomst med en frugtig sødme og tør røg. Honning, rosiner og lidt jod. Fadet trænger en smule igennem og der er nogle tanniner tilstede.

Eftersmagen: Forholdvis kort røget eftersmag. Gammelt vådt træ. Ikke ret kompleks.

Karakter: 82/100 (skala)

Ardmore Traditional Cask er som sagt tappet ved 46% og jeg vil anbefale at man tilsætter lidt vand til den. Jeg tilsætter omkring én teskefuld vand, men prøv dig frem. Den vinder meget ved at stå lidt tid. Lad den stå et kvarter eller mere og så træder sødmen mere frem og røgen falder lidt baggrunden uden dog på nogen måde at forsvinde. Den får min anbefaling som en dejlig blid, frugtig og røget single malt whisky. Hvis man forventer en røget whisky i Islay stilen, så bliver man skuffet. Det er en klassisk Highland whisky, som også er røget. En flaske koster omkring 350 kroner, men man kan nogen gange finde den på bud til under 250 kroner. Jeg ved at Super Best har haft den på bud flere gange.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.