Balvenie frigiver TUN 1509 Batch 2

Så er Balvenie klar med batch 2 af deres umådeligt populære TUN 1509. Batch 1 udkom omkring august sidste år og var afløseren til den lige så populære TUN 1401 og nu er batch 2 altså klar.

Balvenie TUN 1509 Batch 2 består af 32 forskellige tønder, hvoraf 23 er amerikanske egThe Balvenie TUN 1509 Batch 2etræsfade og 9 er europæiske egetræsfade. De 9 europæiske fade fordeler sig på 2 hogsheads og 7 butts, som alle tidligere har indeholdt sherry. Klik på skemaet i bunden for at se de enkelte fades smagsprofil.

Der er ingen alder på flasken, men en del af tønderne er som regel godt oppe i årene. Styrken ligger på 50,5% og det er del højere end de 47,1% som sidste batch lå på. Den er ikke koldfiltreret, men jeg ved ikke om der er tilsat karamelfarve.

Næsen skulle dufte af appelsinskal, ingefær, vanilje og honning. Smagen skulle være sød og have noter af honning, vanilje og citron med kanel, ingefær og muskatnød i baggrunden.

Den kommer på markedet i løbet af denne måned og prisen kommer til ligge omkring £250, så mon ikke vi skal forvente at den kommer til koste cirka 2.500 kroner herhjemme.

Mere information og flere indlæg om Balvenie.

The Balvenie TUN 1509 Batch 2 Poster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.