BenRiach 12 YO Sherry Wood

Vi tager en tur til Speyside, mere præcist Elgin, hvor der ligger et destilleri, som i den grad har rejst sig som en anden Fugl Føniks i løbet af de sidste 10 år. Det er selvfølgelig BenRiach jeg taler om og selvom BenRiach har en frygtelig masse aftapninger, så er det 12 års udgaven, som vi snupper i dag. Der er der to forskellige 12 års udgaver og det er den sherry lagrede vi tager hul på. Den har tilbragt alle 12 år på sherryfade af både europæisk og amerikansk eg. Det er en blanding af Oloroso fade og Pedro Ximénez fade.

Mere information og flere indlæg om BenRiach.

BenRiach 12 YO Sherry WoodBenRiach 12 YO Sherry Wood
Alder: 12 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Rosiner, figner og andre tørrede frugter. Mørk chokolade, kanel og brun farin. Det er ikke mærkeligt at der er meget sherry i næsen her, men det fungerer egentlig udemærket, for der er også nogle eksotiske frugter som ananas og appelsin.

Smagen: Vildt meget sherrysødme i starten. Brændt karamel, brændte figner, sprittede rosiner og alle de der ting. Senere bliver den bitter og krydret med mørk chokolade, kanel og kaffe. Den tørrer hele ganen ud og er fyldig og lækker. Virkelig en fin oplevelse, hvis man er til sherrybomber.

Eftersmagen: Lang eftersmag, som er tør og bitter. Mørk chokolade, karamel, kanel og fadet giver sig til kende.

Karakter: 86/100 (skala)

Det her er en rigtig sherrybombe og hvis man skal sammenligne den med noget så må det være Glendronach 12 YO. Spørgsmålet er så hvilken der er bedst og hvis jeg skal vælge, så bliver det nok denne her. BenRiach er mere let og frugtig end Glendronach og dermed nemmere at gå til. At den tilmed er lidt billigere gør jo kun beslutningen nemmere. Er man til sherrybomber, så er det her et let valg. Jeg ville dog være meget varsom med at tilføje vand. Bare et par dråber ødelægger helhedsindtrykket efter min mening.  Den er, så at sige, perfekt ved 46%. Til omkring 350 kroner er det et fund.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.