Benromach 10 YO 100 Proof

Benromach 10 YO 100 Proof er i bund og grund deres 10 års aftapning, som bare er tappet ved en højere styrke. Det vil sige at den består af 80% bourbonfade og 20% sherryfade og så har det hele fået en 1 års afslutning på first-fill Oloroso sherryfade. De 100 Proof er efter britisk målestok og det svarer til 57% alkohol.

Mere information og flere indlæg om Benromach.

Benromach 10 YO 100 ProofBenromach 10 YO 100 Proof
Alder: 10 år
Alkohol: 57%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Noget mere sherry i næsen end den almindelige 10 års. Mørke bær, brun farin, figner og rosiner i en meget intens sammensmeltning. Røgen er helt maskeret her og minder mere om brugte tændstikker. Den er i stedet krydret med vanilje og kanel. Lidt frugt inde bagved, men det er maskeret af sherrysødmen. Med lidt vand kommer frugten og røgen mere til overfladen og den minder om den almindelige 10 års, men er bare mere intens.

Smagen: Meget mere tropisk frugt her. Derudover minder den meget om den almindelige 10 års. Chokolade, honning og kanel. Samme afslutning med røg, men ikke nær så tør i det. Meget mere cremet, intens og saltet end den almindelige 10 års.

Eftersmagen: Noget længere eftersmag med meget mere sødme. Ikke så røget og tør som den almindelige 10 års. Masser af chokolade og kaffe.

Karakter: 88/100 (skala)

Jeg giver denne her samme karakter som den almindelige 10 års. Den tilbyder klart en mere intens og berigende oplevelse, men den koster også næsten dobbelt så meget. Hvis prisen var ligegyldig, så ville den her nok vinde i de fleste tilfælde, men hvis man tilsætter vand så den lander på omkring 43%, så er de meget ens. Jeg synes dog at den her topper omkring de 50% og om forskellen mellem dem så er stor nok til at man vil retfærdiggøre prisforskellen vil jeg lade være om til enkelte.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.