Benromach 10 YO

Hen over sommeren og sensommeren lavede jeg nogle samplepakker som indeholdt seks forskellige samples af Benromach og som dækkede næsten hele deres core range. Det var en kæmpe succes og jeg endte med at lave dobbelt så mange pakker i forhold til, hvad jeg havde planlagt. Et af formålene med pakken var selvfølgelig at anmelde dem her på bloggen og det starter jeg med i dag.

Den første Benromach aftapning vi skal smage på er grundstenen i deres core range og det er selvfølgelig deres 10 års jeg hentyder til. Alle deres aftapninger fik en ansigtsløftning i 2014 og fremstår nu mere moderne og tidstypiske. Den er sammensat af 80% bourbonfade og 20% sherryfade. Det hele får så en afslutning på ét år i first-fill Oloroso sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Benromach.

Benromach 10 YOBenromach 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Godt med sherry i næsen. Bagte frugter og kogte bær. Kanel, nelliker og chokolade. Med tiden og et par dråber vand bliver den lidt mere frisk og der kommer nærmest lidt tropiske frugter i næsen. Røgen, som er Benromachs signatur er der, men den er meget afdæmpet og holder sig hele tiden i baggrunden, hvor man nærmest skal lede efter den.

Smagen: Masser af friske bær i starten, men jeg har svært ved lige at sætte navn på dem. Honning, nødder, lidt kanel og lidt chokolade inden at røgen i den grad træder i karakter sidst i paletten. Lige inden røgen kommer er der lidt malt og korn, som jeg også synes er lidt af en signatur for Benromach. Dejligt cremet fornemmelse i munden.

Eftersmagen: Lang eftersmag med mere røg og en tør røget sherrysødme. Tobak, chokolade og lidt frugtig.

Karakter: 88/100 (skala)

Denne her 10 års Benromach har alle forudsætninger for at blive en moderne klassiker. Officielt ligger destilleriet i Speyside, men stilen er klart mere Highlands og den smule røg som er blevet Benromachs kendetegn passer rigtig godt til den. Den sidste finish på sherryfade har givet den en ekstra dimension uden at overdøve den underliggende karakter. Der er ikke så meget mere at sige. Jeg kan klart anbefale at man prøver Benromach og i løbet af næste uge kommer der anmeldelser af næsten hele deres sortiment her på bloggen. Så kan man jo selv bestemme, hvor man starte henne efterfølgende. Benromach har vundet en plads i mit hjerte og jeg er sikker på at langt de fleste whiskyelskere får det på samme måde når de smager dråberne.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.