Benromach Hermitage 2005

Benromach har en del forskellige aftapninger i deres Wood Finish serie og de udkommer med jævne mellemrum i såkaldte vintages, hvor det tydeligt fremgår hvilket år whiskyen er destilleret i. Fælles for dem alle er at de er afsluttet på en specifik type vinfade og denne Hermitage er altså én af dem. Hermitage er et vindistrikt i Frankrig, der er en del af den større Rhône region. Området producerer mest rødvin på Syrah druen, men der produceres også en del hvidvin. Efter at ligget på first-fill bourbonfade har whiskyen modtaget en afslutning på 27 måneder i tidligere rødvinsfade fra Hermitage distriktet. Vintage 2005 er den første udgave af Hermitage og det blev til 4.200 flasker, som blev frigivet i 2014. Tusind tak til Juul’s for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Benromach.

Benromach Hermitage 2005Benromach Hermitage 2005
Destilleret: 2005
Tappet: 2014
Alder: 8-9 år
Alkohol: 45%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Masser af røde bær. Hindbær, solbær og jordbær. Nærmest lidt ligesom rødgrød. Bagte æbler. Kanel og vanilje. Den der velkendte, underspillede og lette Benromach røg. Nogle parfumerede blomster, som prikker lidt i næsen. Syren måske. Som den åbner sig kommer der også lidt tørrede frugter som abrikoser og rosiner. Med lidt vand kommer der et skær af chokolade over det hele.

Smagen: Ret krydret i starten. Kanel, vanilje og chokolade. Masser af bær og appelsin. Midt i paletten dukker den lette røg op og gør sig bemærket. Stadigvæk krydret og den bliver mere og mere tør, jo længere den er i ganen. Den tørrer ikke helt ud, men tørheden er ganske fin alligevel. Lidt vand dæmper det hele lidt, men ikke så meget at oplevelsen bliver ødelagt. Den bliver bare mere tilgængelig og det bliver nemmere at skille de enkelte noter fra hinanden.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag med mere chokolade, lidt kanel og stadig den der lette røg. Espresso og stadig lidt tør i det.

Karakter: 86/100 (skala)

I min anmeldelse af Benromach Château Cissac 2006 skrev jeg at den var kedelig og manglede et formål. Benromach retter op på det med denne her. Her er der både lækre bær sammen med fine krydrede elementer og noget mere tørhed. Den er på ingen måde ude i ekstremerne, men der er rigeligt af det hele og det er med at gøre oplevelsen ganske fin. Når det er sagt, så elsker jeg whisky, der har ligget på vinfade og jeg kunne stadig godt ønske mig noget mere tørhed og en mere krydret oplevelse. Det er dog en dejlig dram alligevel og hvis du, ligesom mig, kan lide vinlagrede whiskyer, så får den en anbefaling herfra. En flaske koster omkring 550 kroner herhjemme og selvom der er lavet et begrænset antal, så er den stadig til at skaffe.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *