Benromach Organic 2008

Benromach Organic 2008 er fremstillet økologisk. Den maltede byg er økologisk, gæren er økologisk og selv de tønder som den lagrer på er økologiske. Tønderne er forresten såkaldt virgin oak lavet af amerikansk eg og der har altså ikke tidligere har været lagret noget andet på dem. De af jer, som kender mig ved at jeg har et lidt blødt punkt hvad angår virgin oak og jeg har tidligere udtalt at dette var min favorit Benromach. Dem skal blive spændende om jeg stadig mener det nu, hvor jeg sidder og smager dem op mod hinanden.

Mere information og flere indlæg om Benromach.

Benromach Organic 2008Benromach Organic 2008
Destilleret: 2008
Tappet: 2014
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Voldsomme mængder vanilje, karamel og honning. Man kan tydeligt fornemme malten og den dufter da også ung og levende. Et par dråber vand gør den frugtig og man kan fornemme ananas, citron og banan. I modsætning til så mange andre Benromachs så er denne her ikke røget eller meget lidt røget og det gør den bare endnu mere levende.

Smagen: Meget cremet og meget fad. Den prikker i ganen og den er lidt vild. Tropiske frugter, som stegt banan og grillet ananas. Mørk chokolade, kakao og kaffe. Lidt peber og vanilje men ikke meget. Sidst i paletten kommer der et skud citrusfrugt og måske en lille smule røg, men det kan også sagtens bare være fad.

Eftersmagen: Lang, krydret og frugtig eftersmag. Mere chokolade og flere tropiske frugter.

Karakter: 86/100 (skala)

Det kan godt være at min karakter er farvet af min forkærlighed for disse helt friske fade, som Benromach Organic 2008 har ligget på, men jeg er altså helt vild med denne er aftapning. Når jeg nu sidder og smager dem op mod hinanden kan jeg da godt se, at det selvfølgelig ikke er den bedste aftapning fra Benromach, men det ændrer ikke på at jeg synes den er fantastisk og at jeg til hver en tid ville anbefale den. Ja, den er ung, levende og måske ikke særlig kompleks, men jeg bliver bare glad inden i når alle disse tropiske frugter og krydderier danser rundt inde i mund.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.