Bowmore 12 YO

Bowmore 12 YO er den første aftapning i Bowmores core range, som begynder at vise lidt sherryindflydelse og dermed den smagsprofil som mange forventer af en Bowmore. Under denne 12 års ligger Small Batch, men da den udelukkende har lagret på bourbonfade, så vil jeg betragte 12 års aftapningen som den rette indgangsvinkel til alle, som har lyst til at prøve kræfter med Bowmore. Hvad angår proportionen af de forskellige fadtyper, så er det noget som destilleriet holder tæt ind til kroppen, men et godt bud vil være cirka 10% sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Bowmore.

Bowmore 12 YOBowmore 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Jeg forbinder altid Bowmore med barbecue og det får jeg også lidt af her. Der er røg, trækul og røget kød. Den er ikke voldsomt peated, men dog nok til at det er det, som dominerer. Jeg fornemmer lidt appelsin, banan og noget honning. Der er lidt lys chokolade og så virker den ret blomstret. Efter noget tid bliver den lidt dybere og der kommer lidt mørke bær. Ganske dejlig næse, som ikke forandrer sig mærkbart med vand.

Smagen: Lidt flad ankomst med honning og flødekaramel. Derefter liver den lidt op og røgen begynder at vise sig. Den føles ret tynd i starten, men den bliver mere cremet i munden efter nogle sekunder. Med røgen kommer der også tobak, peber og citrusfrugter. Lidt salt.

Eftersmagen: Lang eftersmag, som tørrer lidt ud. Tobak, salt og noget sødme som jeg ikke lige kan sætte fingeren på.

Karakter: 83/100 (skala)

Jeg har tidligere anmeldt både Bowmore Legend og Bowmore Gold Reef og der var ingen af dem, som slog benene væk under mig. Det gør denne her 12 års aftapning heller ikke, men det er nu ganske god whisky alligevel. Ville jeg ønske at den var tappet ved 46% og uden karamelfarve og koldfiltrering? Ja! Bowmore har for mig så meget potentiale, som for det meste bare lige mangler det sidste for at blive eminent. Hvis man godt kan lide en røg, som er lidt mildere end normalt for Islay whiskyer, så er Bowmore et fremragende bud. Til 350 kroner flasken, så kan jeg sagtens anbefale den. Det er en sød og forholdsvis tilgængelig Islay whisky, som de fleste vil kunne sætte pris på og den er klasser over deres billige NAS aftapninger.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.