Bowmore frigiver Mizunara Cask Finish

Bowmore er klar med en ny “limited release” aftapning ved navn Mizunara Cask Finish og hvis du ikke sidder ned, så må du hellere gøre det inden du læser videre.

Bowmore Mizunara Cask FinishSom de fleste nok er bekendt med, så er Bowmore ejet af Beam Suntory og når man nu er ejet af japanere, hvad er så mere nærliggende end at profitere på den ekstreme hype, der er omkring japansk whisky i disse år.

Det skal jeg da så lige love for at Bowmore har gjort. Mizunara er navnet på det japanske egetræ og som de skarpe nok allerede har gættet, så er denne Bowmore lagret på fade af japansk egetræ. Eller… Det vil så sige, at den faktisk kun er afsluttet på disse fade over en periode på tre år. Hvor gammel whiskyen er samlet ved vi ikke, da Bowmore har valgt ikke at skrive en alder på flasken. Rygtet siger at alderen ligger omkring de 20 år, men det kan vi ikke bruge til ret meget. Afslutningen har fundet sted på Bowmore No. 1 Vaults, som er det ældste warehouse i Skotland og det eneste, som ligger under havniveau.

Inden afslutningen på Mizunara fade har den ligget på en blanding af bourbon og sherryfade. Den er tappet ved 53,9% og den er ikke koldfiltreret. Jeg ved ikke om der er tilsat farve, men det kunne man såmænd godt mistænke Bowmore for.

Der er produceret 2000 flasker og hvis du vil have én til hylden, så skal du slippe £750. Ja, du læste rigtigt! Der står 750 britiske pund, hvilket på nuværende tidspunkt er lige under 8.000 danske kroner. For en NAS aftapning! Skulle Beam Suntory ønske at skille sig af med Bowmore på et tidspunkt, så bør de ringe til Edrington Group. Konceptet ville passe perfekt sammen Macallan og Highland Park.

Mere information og flere indlæg om Bowmore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.