Bowmore Legend

Bowmore Legend er den yngste og billigste aftapning i Bowmores core range. Den har udelukkende lagret på tidligere bourbonfade. Jeg har på forhånd ikke de store forventninger til denne her, men jeg er da klar til at blive overrasket.

Mere information og flere indlæg om Bowmore.

Bowmore LegendBowmore Legend
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget mild og afdæmpet næse. Jeg havde forventet en ung og sprittet næse, men det slap jeg så for. Næsen er levende og frisk med citron, lidt fersken og måske noget banan. Karamel. Den er dog også lidt mineralsk og saltet. Røgen er tilpas og ligesom man forventer det i en Bowmore. Egentlig en ganske fin næse, som dog ikke er særlig kompleks.

Smagen: Starter sødt med karamel og honning inden røgen melder sin ankomst. Den er mere røget en næsen antyder uden dog at komme helt op og ringe. Derefter citron og så bliver den lidt mineralsk og maritim. Der dog også et eller andet, jeg ikke rigtig kan sætte ord på, men som virker forkert. Den virker lidt muggen eller jordslået. Det er ikke fordi, det overdøver alt det positive, men det generer mig alligevel.

Eftersmagen: Ret kort eftersmag med røg, karamel og salt.

Karakter: 78/100 (skala)

Ikke så slem som jeg frygtede, men heller ikke noget, der får mig til at falde ned af stolen. Jeg er ikke i tvivl om at det er ung whisky, men det er faktisk ikke fordi at den skilter med det. Der er ingen metalliske noter i smagen og den er heller ikke overdrevet sprittet i næsen. Den er enkel, men dog meget levende og er man Bowmore fan, så er jeg sikker på at det er en ganske fin hverdagsdram. Jeg er bryder mig bare ikke ret meget om den der mugne og jordslåede smag, jeg får i paletten og det trækker altså ned i min bog.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.