Bruichladdich 8 YO Rum Finish

Weekenden er over os og efter at have ordnet forskellige ting i huset er det blevet tid til at åbne låge nummer syv i julekalenderen. Vi skal et smut til Islay og besøge Bruichladdich. Selvom vi er på Islay så er Bruichladdich whisky som regel ikke røget og denne er ingen undtagelse. Den er 8 år gammel og har tilbragt det sidste år af sin tilværelse på en brugt romtønde. Julekalenderen er købt hos whisky.dk og er luksusudgaven med whisky.

Mere information og flere indlæg om Bruichladdich.

Julekalender 07/12-2014Bruichladdich 8 YO Rum Finish
Destilleret: 29. november 2001
Tappet: 14. oktober 2010
Alder: 8 år
Alkohol: 61,2%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 552
Fadtype: Bourbon Hogsheads + Rum Cask Finish

Næsen: Mynte, appelsinskal, rosiner og tobak. Jeg var nødt til at lade den stå i et par minutter, så den lige fik brændt noget af alkoholstyrken fra, men derefter blev næsen meget behagelig. Dufter helt klart mere af rom end af whisky og det er faktisk ret spændende.

Smagen: Honning, karamel og chokolade. Lidt smag af malt i baggrunden. Er faktisk ret vild med smagen af denne her. Der skal dog masser af vand i inden at den rigtig åbner sig op.

Eftersmagen: Karamel, lidt syre og en cremet fornemmelse. Den hænger dog forholdsvis kort i ganen.

Karakter: 87/100 (skala)

Jeg er normalt ret vild med Bruichladdich og det gælder også denne her. Den er spændende og anderledes og det virker som om at den har fået virkelig meget ud af den romtønde som den har ligget i.

Slàinte!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.