Buffalo Trace

Det er blevet tid til at smage noget Buffalo Trace og hvilket sted er bedre at starte end deres standard aftapning. Jeg har været så heldig at få fat i en flaske, som indeholder 45% alkohol. De nyere aftapninger indeholder kun 40% og jeg har hørt delte meninger om den nye. Der står ingen alder på flaskerne, men Buffalo Trace siger selv at den er omkring 8 år gammel. Der er mindre end 10% rug i den mash bill, der bliver brugt til Buffalo Trace og dermed en stor mængde majs.

Mere information og flere indlæg om Buffalo Trace.

Buffalo TraceBuffalo Trace
Alder: NAS
Alkohol: 45%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Meget mild og underspillet næse. Klassisk bourbon. Karamel og vanilje. Nybagt hvidt brød. Appelsinmarmelade. Lidt jordbær. En smule krydret i næsen.

Smagen: Meget lukket ankomst med noget sødme. Honning, karamel og vanilje. Kremet og blød. Lidt tørrede bær, som kunne være tranebær. Lidt krydderier fra rugen. Meget mild smag og meget letdrikkelig.

Eftersmagen: Ret kort eftersmag med karamel, chokolade og vanilje.

Karakter: 85/100 (skala)

Det her er klassisk bourbon. Lige ned gennem midten. Ingen overraskelser og egentlig heller ingen fejl. Der er masser af sødme og ingen skarpe kanter man kan skære sig på. Det er naturligvis også med til at gøre den lidt kedelig, men samtidig er det nok det, der gør den til en af de bedste bourbons for begyndere. Hvis man kan lide denne her, så er der en god chance for at man kan lide meget andet bourbon også. Her skal man dog lige tage det forbehold at det er svært at finde den version med 45% alkohol, som jeg har anmeldt her. Jeg kan sagtens forestille mig at den nye version med 40% alkohol smager nedvandet og så kan billedet ændre sig. Hvis jeg tager udgangspunkt i den gamle version, så står Buffalo Trace for mig som den mest gennemsnitlige bourbon på markedet og det skal ikke forstås negativt. En flaske koster omkring 350 og til den pris vil jeg godt anbefale den.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.