Cadenhead’s – Dalmore 19 YO

Denne 19 års Dalmore er fra Cadenhead’s Authentic Collection og den er tappet af én enkelt bourbon hogshead. Den var med i Cadenhead’s julekalender fra 2015.

Mere information og flere indlæg om Dalmore.
Mere information og flere indlæg om Cadenhead’s.

Cadenhead's Dalmore 19 YOCadenhead’s – Dalmore 19 YO
Destilleret: 1992
Tappet: Oktober 2011
Alder: 19 år
Alkohol: 59,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 276
Fadtype: Bourbon Hogshead

Næsen: Meget prikkende i næsen i starten og den skal lige have lov til at “brænde” af. Den er støvet og mineralsk. Den dufter ældre end den er. Der er honning, vanilje og den er meget blomstret. Spidsede blyanter. Vand gør den endnu mere støvet og blomstret, men der kommer også lidt frugt og nogle flødekarameller. En lille smule tobak og den dufter lidt jordet. Den er fremragende med vand.

Smagen: Uden vand er den meget voldsom og der er rigtig meget fad. Lidt honning og karamelsødme kan der dog spores. Her er den også meget bedre med vand. Der er stadig honning og karamel, men der er også lidt appelsinjuice, mere vanilje, lidt kaffe og noget chokolade. Den er mineralsk og der kommer ret meget peber til sidst i paletten, som dog bliver mindre jo mere vand der tilsættes.

Eftersmagen: Eftersmagen er lang og lidt tør med fad, kaffe og vanilje. Det er en eftersmag der varmer.

Karakter: 89/100 (skala)

Nu er jeg ret stor fan af Dalmore, men det her ingen almindelig Dalmore. Sådan en single cask Dalmore kan virkelig få øjnene op for alternative sider af et destillat. Dalmores egne whiskyer er som regel afsluttet på sherryfade eller andre vinfade og det er svært at fornemme den oprindelige karakter. Det kan man til gengæld her og resultatet er en stor og kraftig whisky, som virkelig tiltaler mine smagsløg. Den kan tage rigeligt med vand og den bliver kun bedre af det. Kan klart anbefales og der er i skrivende stund stadig få flasker tilbage hos Cadenhead’s i Odense til en pris på 799 kroner for en flaske.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.