Cadenhead’s – Dufftown 26 YO

Det er altid rart at besøge Cadenhead’s butik i Odense og særligt når der lige er kommet nye varer på hylderne. Denne 26 års Dufftown endte i mit glas forleden dag, da jeg lagde vejen forbi. Tak til Kiss og Angus for smagsprøven.

Mere information og flere indlæg om Dufftown.
Mere information og flere indlæg om Cadenhead’s.

Cadenhead's Dufftown 26 YOCadenhead’s – Dufftown 26 YO
Destilleret: 1988
Tappet: Juli 2015
Alder: 26 år
Alkohol: 51%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 214
Fadtype: Bourbon Hogshead

Næsen: Gæret ananas og overmodne ferskner. Frugtig og lidt harsk på samme tid. Vanilje og honning. Støvet loft, mølkugler og tobak. Der er noget kraftigt, tungt og voksent over næsen her samtidig med at den er sød og frugtig. Utrolig meget dybde og jeg kunne sikkert have fundet flere ting, hvis jeg tilbragt mere tid med den. Vand gør den endnu mere frugtig, men fjerner samtidig noget af det spændende, så pas på med vandet.

Smagen: Honning. Henkogt frugt som blommer og ferskner. Vanilje og lys chokolade. Noget fad og en ret voldsom sirupsagtig sødme til sidst. Meget rig og fyldig.

Eftersmagen: Lang og sød eftersmag med chokolade. Frugtig. Lidt læder og voks.

Karakter: 88/100 (skala)

En ganske fremragende Dufftown og et godt eksempel på, hvad tid og en god refill bourbon hogshead kan gøre ved en whisky. Det er ikke den nemmeste whisky at gå til og jeg ville som sagt passe på med vandet. Det kunne være sjovt at sidde med denne i en time eller to og så se, hvad der skete med næsen. Der er i skrivende stund flere flasker tilgængelig hos Cadenhead’s i Odense og prisen ligger på 1.595 kroner.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.