Cadenhead’s – Dumbarton 27 YO

Det er altid rart at besøge Cadenhead’s butik i Odense og særligt når der lige er kommet nye varer på hylderne. Denne 27 års Dumbarton endte i mit glas forleden dag, da jeg lagde vejen forbi. Dumbarton, eller Inverleven som malt destilleriet inde i Dumbarton hed, lukkede i 1991 og Dumbarton fortsatte som grain destilleri indtil 2002. Der er ikke lavet ret mange aftapninger af Inverleven, så det var lidt af en oplevelse af få lov til at smage. Tak til Kiss og Angus for smagsprøven.

Mere information og flere indlæg om Dumbarton.
Mere information og flere indlæg om Cadenhead’s.

Cadenhead's Dumbarton 27 YOCadenhead’s – Dumbarton 27 YO
Destilleret: 1987
Tappet: Juli 2015
Alder: 27 år
Alkohol: 53,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 240
Fadtype: Bourbon Hogshead

Næsen: Sødt wienerbrød, karamel, vanilje og mango. Føles dog meget indelukket, støvet og fyldt med træspåner. Den åbner sig rigtig meget med vand og bliver meget mere frugtig og krydret.

Smagen: Virkelig tør i starten. Solbær eller kirsebær. Fyldt med tørt græs, korn og malt, som kun bliver mere udtalt med et par dråber vand og så kommer der også lidt lys chokolade. Igen en meget tung og indelukket smag indtil den får et par dråber vand.

Eftersmagen: Rigtig lang eftersmag. Der er noget elementært over den. Igen masser af støvet tørt græs, men også en lille smule cremet og sød.

Karakter: 87/100 (skala)

Meget spændende og speciel aftapning, som jeg har svært ved at sætte ord på. Et af ordene må være elementær og den er et levende bevis på at noget whisky har godt af at få tilsat lidt vand. Det er ikke sådan at den er direkte rædselsfuld uden vand, men det bliver mange gange bedre med lidt vand. Der er i skrivende stund kun ganske få flasker tilgængelig hos Cadenhead’s i Odense og prisen ligger på 1.995 kroner.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.