Cadenhead’s – Teaninich 19 YO

Denne 19 års Teaninich er fra Cadenhead’s Authentic Collection og den er tappet af én enkelt bourbon hogshead. Den var med i Cadenhead’s julekalender fra 2015.

Mere information og flere indlæg om Teaninich.
Mere information og flere indlæg om Cadenhead’s.

Cadenhead's Teaninich 19 YOCadenhead’s – Teaninich 19 YO
Destilleret: 1993
Tappet: Februar 2013
Alder: 19 år
Alkohol: 53,7%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 228
Fadtype: Bourbon Hogshead

Næsen: Hø, tørt græs og blomster. Den dufter som den skønneste sensommerdag. Grønne æbler og små søde appelsiner. Vanilje og mynte. Hvis man tilsætter lidt vand så kommer der endnu mere hø og græs sammen med noget malt. Lækkert.

Smagen: Citron, lime og mynte. Meget ensidig, men dog alligevel god. Med vand for man frigivet honning, karamel og vanilje, men stadig med masser af citrusfrugter. Den er dejlig cremet i munden og hen mod slutningen af paletten kommer der et ordentligt skud peber. Måske endda lidt for meget.

Eftersmagen: Lang og tør eftersmag med vanilje og fad.

Karakter: 85/100 (skala)

Teaninich er ikke et destilleri men støder på hver dag og det er virkelig en skam for det kan være fremragende whisky, hvilket denne aftapning er et tydeligt bevis på. Den er virkelig frisk, lækker og cremet. Jeg synes klart at den er bedst med noget vand og den kan tage masser af det. Jeg hældte to teskefulde i og blev meget overrasket over, hvor godt den tog mod vandet. Hvis du være interesseret i en flaske, så er den i skrivende stund stadig på lager hos Cadenhead’s i Odense og den koster 799 kroner.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.