Cadenhead’s – Tomatin 18 YO

Denne Cadenhead’s aftapning af Tomatin kom på markedet i 2013 og har lagret på en bourbon hogshead. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Cadenhead's Tomatin 18 YOCadenhead’s – Tomatin 18 YO
Destilleret: 1994
Tappet: Februar 2013
Alder: 18 år
Alkohol: 54,1%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 234
Fadtype: Bourbon Hogshead

Næsen: Det er klart vaniljen, som dominerer her. Selv med lidt vand er der er rigtig meget fad i næsen. Efter et par minutter kommer der æbler og pærer. Honning. Blomster… En tur i en blomsterhave tidligt på sommeren. Lidt fersken og banan. Lidt vand og fem minutter i glasset gør næsen på den her helt fantastisk.

Smagen: Mere fersken. Lidt ligesom en iste med fersken. Vaniljecreme. Karamel og lys chokolade. Fadet dukker op til sidst og prikker lidt i kinderne. Noget mere afdæmpet end næsen antyder, men det er kun positivt i det her tilfælde.

Eftersmagen: Lang eftersmag med chokolade og vanilje. Kaffe med mælk.

Karakter: 88/100 (skala)

Sikke da en aftapning. Det er nok noget af det bedste Tomatin jeg har smagt indtil videre og i forhold til den Tomatin 1990, som jeg smagte i går og som kostede på den forkerte side af 1.000 kroner, så koster den her kun 795 kroner og er i skrivende stund stadig på lager hos Cadenhead’s i Odense. Den får en klar anbefaling herfra.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.