Campbeltown Loch

Firmaet bag Springbank hedder J. & A. Mitchell & Co og de producerer to serier af blended whisky. Den ene er Mitchell’s, der indeholder malt whisky fra Glengyle og den anden er Campbeltown Loch, som kommer i flere forskellige variationer. Den vi skal smage i dag er den “billige” udgave, som ikke har nogen aldersdeklaration, men som i følge J. & A. Mitchell & Co indeholder 5 år gammel whisky. Der er cirka 40% malt whisky i, som primært er Springbank og Longrow, hvilket giver den en røget karakter og så 60% grain whisky som vi ikke ved, hvor stammer fra. Et godt bud ville være Girvan.

Mere information og flere indlæg om Campbeltown Loch.
Mere information og flere indlæg om Springbank.

Campbeltown LochCampbeltown Loch
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Der er ingen tvivl om at den er peated. Niveauet ligger et sted mellem Springbank og Longrow. Masser af frisk malt og korn. Man kan sagtens fornemme grain whiskyen. Den er blomstret og minder mig lidt om hyldeblomst og syren. Et hint af bitre æbler og saltede flødekarameller. Den har desuden den der lidt jordede Springbank kvalitet, som har det med at gøre mig lidt blød i knæene.

Smagen: Virkelig meget malt og korn sødme. Ikke bare i starten, men hele vejen gennem paletten, hvilket gør det til en sødere oplevelse end man måske lige forventer. De bitre æbler er blevet mere modne og har fået selvskab af lidt pærer. Den bliver mere saltet og den der karamel vender tilbage midt i paletten. Røgen kommer først frem til sidst sammen med lidt peber. Den føles tyk og olieret på tungen. Dejligt!

Eftersmagen: Ret kort eftersmag, som mest bare består af fad og røg, hvilket faktisk passer meget i den her sammenhæng.

Karakter: 82/100 (skala)

Man er ikke tvivl om, hvilken malt whisky, som danner rygraden i Campbeltown Loch. Den nærmest skriger Springbank og det er nok mest tydeligt i næsen. Selvom det her er ung whisky, så er det vellavet whisky og en rigtig god hverdagsdram. Jeg kommenterer normalt ikke på farven, når jeg anmelder whisky, men jeg gør lige en undtagelse her. Hvor er det forfriskende at se en virksomhed have nosser nok til at sende en whisky, der er så bleg som denne her på markedet. Den har samme farve som lys hvidvin og man kan godt komme helt i tvivl om, hvorvidt man egentligt har skænket noget op i glasset. En flaske koster 225 kroner og den kan endda købes i 35 cl og 5 cl udgaver. Hvis man er Springbank fan er der ingen tvivl og jeg mener at man er nødt til at have den stående i skabet. For alle andre mener jeg stadig at den er anbefalelsesværdig og den eneste grund til ikke at prøve den er, hvis man på forhånd ved at man ikke er til røgede whiskyer.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.