Caol Ila 12 YO

Caol Ila lever, i forhold til Islays andre destillerier, en stille tilværelse selvom det er det absolut største destilleri på øen. Det meste af produktionen bruges i blends og det er kun omkring 5%, der frigives som single malt. Os whiskynørder ved dog alt om, hvor godt Caol Ila kan være og at destilleriet fortjener meget mere opmærksomhed end det får. Derfor burde jeg også skamme mig over ikke at havet noget Caol Ila på bloggen. Indtil nu altså! Deres 12 års aftapning er flagskibet i deres sortiment og det er en røget sag, som udelukkende har lagret på tidligere bourbonfade.

Mere information og flere indlæg om Caol Ila.

Caol Ila 12 YOCaol Ila 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farve. Ja

Næsen: Røg! Ikke den klassiske Islay røg, men mere afbrændte våde blade. Det er en fugtig og jordet røg. Sådan som røg dufter på en våd efterårsdag. Nedenunder ligger malten og gemmer sig sammen med lidt citrus, salt og mynte.

Smagen: Det siges at Caol Ila er meget olieret og jeg kan godt se, hvad der menes. Den har en vis fylde. Tjære og aske. Brænder lidt på tungen og der er masser af peber. Røgen er til stede, men den er ikke overvældende. Malten er der og det samme er citronen.

Eftersmagen: Ret kort eftersmag af en røget whisky at være. Røg, aske og salt.

Karakter: 82/100 (skala)

Caol Ila kan være fantastisk og denne 12 års er da også en ganske fornuftig røgbombe. Den er bare ikke ret kompleks og den mangler noget i både næsen, smagen og eftersmagen. Det virker som om, der er brugt nogle lidt for gamle tønder, som ikke har kunne levere varen. Hvis man gerne vil have en Islay whisky med masser af røg, så er der flere, som står foran den her. Den kan tit findes på tilbud i de danske supermarkeder og til en pris på 300 kroner eller deromkring, så bliver man ikke skuffet over at have købt den, men der findes altså bedre flasker til de penge.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.