Chivas Regal 18 YO

Hvem kender ikke Chivas Regal? Den klassiske 12 års er at finde på hylden i næsten ethvert supermarked og jeg vil godt vove den påstand, at den er næsten lige så kendt som Johnnie Walker. Det er dog ikke 12 års udgaven, der er i glasset i dag, men derimod den noget mere eksklusive 18 års. Chivas Regal består af mere end 20 forskellige grain og malt whiskyer og signatur malten kommer fra Strathisla, der er Chivas Regals spirituelle hjem. Flasken er væsentlig tykkere og tungere end den normale Chivas Regal flaske og indpakningen udstråler også mere eksklusivitet end man ser i den normale 12 års. Chivas Regal 18 YO har været på markedet siden 1997 og den er skabt af Chivas Regals nuværende master blender, som hedder Colin Scott.

Mere information og flere indlæg om Chivas Regal.

Chivas Regal 18 YOChivas Regal 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget kompleks. En dyb og fyldig næse, hvor der sker en masse. Tørrede frugter, rosiner, kanel og chokolade. Overmodne æbler, abrikos og appelsin, der nærmest dufter som én stor bøtte marmelade. En lille smule honning, noget karamel og et meget subtilt lag af peat, som næsten forsvinder helt i baggrunden. Hvis jeg dufter godt efter kan jeg godt fornemme noget glasur, som aktiverer min grain whisky sans, men det er ikke fordi at grain whiskyen på nogen måde overdøver alt det andet. Fantastisk næse.

Smagen: Grain whiskyen er lidt mere tydelig i starten af paletten og den føles lidt tynd til at begynde med. Den ændrer sig dog hurtigt og også her gemmer der sig masser af kompleksitet. Meget frugtig og det er lidt de samme frugter som i næsen med abrikos og appelsin som de toneangivende og igen er det nærmest som en marmelade med masser af fylde og sødme. Derefter lidt tørrede frugter, kanel og mørk chokolade. Jo længere den ligger på tungen jo mere krydret og varm bliver den. Man har næsten ingen fornemmelse af alkohol og det er lige før at den grænser sig til det kedelige, men også kun lige før.

Eftersmagen: Forholdsvis lang eftersmag med masser af krydderi og sødme. Kanel, brun farin og chokolade. Lidt vanilje er der også og et lille pust af røg.

Karakter: 85/100 (skala)

Der er kæmpe forskel på den 12 års Chivas Regal og så den her. Jeg bryder mig personligt slet ikke om den 12 års, men den her kunne jeg drikke indtil nogen stoppede mig. Næsen er rigtig dejlig og der er en fantastisk sammenhæng mellem næsen og smagen. Jeg ved ikke hvor stor andel af grain whisky der er i den her, men uanset hvad, så fornemmer man den næsten ikke. Det her er en fremragende blended whisky med en dejlig sød og krydret Speyside karakter og jeg kan sagtens anbefale den. Colin Scott kan godt være tilfreds med hans kreation og det er meget svært at finde noget at kritisere ved den her aftapning. Med jævne mellemrum kan den findes til under 400 kroner i diverse supermarkeder og til den pris synes jeg ikke at der er så meget at betænke sig på.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.