Clynelish 14 YO

Jeg har længe været glad for Clynelish og jeg har endda tidligere brugt denne 14 års aftapning som logo på bloggen, hvilket kun gør det endnu mere mærkeligt at jeg aldrig har fået den anmeldt. Clynelish frigiver ikke ret mange aftapninger i deres eget navn, da det meste af produktionen går til blends som Johnnie Walker. De eneste to faste aftapninger, de har på programmet er mig begyndt denne 14 års og så Distillers Edition, som jeg tidligere har anmeldt. Jeg vil, ud fra smagen, tro at denne her har lagret på en blanding af tidligere bourbonfade og tidligere sherryfade, men jeg har haft svært ved at finde noget konkret bevis på det og det er ikke mange sherryfade vi taler om, hvis nogen overhovedet.

Mere information og flere indlæg om Clynelish.

Clynelish 14 YOClynelish 14 YO
Alder: 14 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Frugtig. Mandariner, blommer, druer og citron. Lidt maltet. Honning, karamel og lyng. Salt og så er der en lille note af røg i baggrunden, som ligesom giver det hele en god solid jordet bund. Det er lidt ligesom at sidde midt i en kornmark på en sommerdag. Lidt vand får honningen, malten og karamellen til at blive mere tydelig. Fremragende og meget dyb næse, som med tiden faktisk får lidt sherrynoter over sig.

Smagen: Salten og karamellen kæmper lidt om dominansen i starten og jeg synes, karamellen vinder til sidst. Midt i paletten bliver den maltet, men der er ikke noget af den frugtighed som jeg fik i næsen. Den er cremet og har lidt af den der typiske Clynelish voks. Til sidst i paletten er der noget fad og ganen tørrer lidt ud.

Eftersmagen: Lidt kort eftersmag med malt, salt og karamel. Her halter den lidt.

Karakter: 85/100 (skala)

Både næsen og smagen er dejlig i denne Clynelish, men eftersmagen er bare lidt for tynd og kort. Man kan bruge lang tid på næsen og det dufter altså som om at der lidt sherryfade indblandet. Med et par dråber vand og ti minutter i glasset giver de sig til kende. Hvis man kan lide en frugtig, maltet whisky med ganske lidt røg, så er den her en sikker vinder og et klassisk eksempel på at den originale aftapning sagtens kan være bedre end Distillers Edition. Vi ligger på omkring 400 kroner for en flaske og det synes jeg er billigt, men jeg er selvfølgelig også fan af Clynelish.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.