Dalmore lancerer Fortuna Merita serien

Dalmore har lanceret tre nye aftapninger til travel retail markedet i en serie ved navn Fortuna Merita, som kan oversættes til “fortune favors the brave”.

Fortuna Merita serien blev oprindelig offentliggjort i slutningen af 2014 og det var meningen at den skulle lande på hylderne i foråret 2015, men af ukendte årsager blev lanceringen udskudt til 2016 og nu er de nye aftapninger altså klar. Dalmore har allerede en aftapning til travel retail markedet ved navn Dalmore Valour, som er afsluttet på Matusalem sherryfade og portvinsfade og den får altså nu følgeskab af de tre nye, som hedder Dalmore Regalis, Dalmore Luceo og Dalmore Dominium.

Dalmore RegalisDalmore Regalis har først ligget på tidligere bourbonfade og har derefter modtaget en afslutning på Amoroso sherryfade. Den er tappet ved 40% og den er både koldfiltreret og farvet. Det er en NAS whisky og prisen ligger på cirka €65 for en liter. Regalis betyder kongelig og henviser til Mackenzie klanens kongelige forbindelse.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Colour: Rich amber gold with hints of glistening Demerara sugar.

Nose: Mulled wine, aged sweet Oloroso sherry and glazed black cherries, followed by thick marzipan and toffee.

Palate: Treacle, roasted walnuts, maraschino cherries and soft liquorice.


Dalmore LuceoDalmore Luceo har først ligget på tidligere bourbonfade og har derefter modtaget en afslutning på Apostoles sherryfade. Den er tappet ved 40% og den er både koldfiltreret og farvet. Det er en NAS whisky og prisen ligger på cirka €70 for 70 centiliter. Luceo betyder “I shine” og er taget direkte fra Mackenzie klanens motto Luceo Non Uro, der betyder “I shine, not burn”.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Colour: A galaxy of mahogany gold and polished cherry wood.

Nose: Morello cherries, black toffee, crushed almonds and treacle tart.

Palate: Deep intense flavours of pistachios, hazelnuts and gingerbread.


Dalmore DominiumDalmore Dominium har først ligget på tidligere bourbonfade og har derefter modtaget en afslutning på Matusalem sherryfade. Den er tappet ved 43% og den er både koldfiltreret og farvet. Det er en NAS whisky og prisen ligger på cirka €95 for 70 centiliter. Dominium betyder ejerskab og henviser til Kintail, der er en del af det nordvestlige højland som kongen gav til Mackenzie klanen.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Colour: A glow of radiant copper gold and rich amber.

Nose: Sweet tangerines, hawthorn blossom, caramel latte coffee and mangoes.

Palate: Black toffee, moist banana cake followed by pineapple, ginger spice and dates.

Richard Paterson, Master Distiller hos Dalmore udtaler:

I start the whisky making process with a vision of what style I would like each whisky to have. The American White Oak in which we initially mature our whisky gives me a wonderful canvas from which to start each whisky’s creation. The Dalmore is an exceptional spirit whose character shines through and develops to unrivalled levels when matured in the right casks – it is my job to ensure that I find the perfect cask for the whisky to excel. For this collection I looked to our long standing and unique partnership with Gonzalez Byass as this allowed me to draw from rare, rich and valuable sherry casks. I was able to create a different and unique finish for each whisky, giving each of them a rich and complex flavour, but with their own nuances and individual flair.

Mere information og flere indlæg om Dalmore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.