Deanston 12 YO

Hvis nu jeg siger Deanston, hvad siger du så? Hvis der ikke rigtig er nogen klokker der ringer, så skal du ikke være ked af det. Jeg kendte heller ikke til Deanston før jeg tilfældigvis faldt over en flaske under et besøg til Tyskland for nylig. Deanston lever et stille liv i skyggen og det skyldes nok at deres whisky førhen var ret middelmådig. Men for et par siden sadlede de om og reintroducerede deres 12 års whisky i en ny og bedre udgave, hvor fokus var på håndværket. Det var en smart valg.

Mere information og flere indlæg om Deanston.

Deanston 12 YODeanston 12 YO
Alder: 12 år
Alkohol: 46,3%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Let og frisk næse. Maltet byg og øllebrød. Tilsæt en halv teskefuld vand og vent ti minutter og så kommer der ingefær, honning og lidt citron. Ikke voldsomt kompleks, men spændende næse.

Smagen: Gær og korn. Lidt bitter og lidt saltet. Blomsternoter i baggrunden. Frisk smag af fad. Den har lagret på bourbonfade og det smager som first-fill tønder. Dejligt og bliver kun bedre, efter min smag, med en halv til en hel teskefuld vand.

Eftersmagen: Relativ kort eftersmag, men dejlig blød og varm. Lidt citron og nellike.

Karakter: 82/100 (skala)

Altså en ganske fremragende og let drikkelig dram, som er et fund til prisen. Jeg faldt som sagt over denne i Tyskland og den kostede mig 200 kroner. Til den pris er den fænomenal, men selv til danske priser er den alle pengene værd. Nogle gange skal man lade kendte mærker stå på hylden og give en mindre kendt whisky, som endda gør noget ud af håndværket og præsentationen, en chance. Det kunne jo være at man, som med Deanston 12 YO, blev positivt overrasket.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.