Duncan Taylor – Blair Athol 23 YO

Blair Athol er et destilleri, som ikke gør specielt meget væsen af sig på min radar. Jeg har naturligvis smagt Flora & Fauna aftapningen og jeg har har da også smagt et par uafhængige aftapninger, men alligevel føles det hele forholdsvis ukendt. Jeg kan dog mindes en uafhængig Signatory aftapning fra et sherryfad, som var ganske fremragende. Denne Duncan Taylor aftapning kommer fra deres Single serie og den er flot præsenteret i en trækasse med læder. Den har tilbragt 23 år på et sherryfad og det er kun blevet til 90 flasker, så enten er det et meget lille fad eller måske har det været utæt. Det kan selvfølgelig også være at det kun er noget af fadet, der er blevet tappet. Tusind tak til importøren CRT Spirits for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Blair Athol.
Mere information og flere indlæg om Duncan Taylor.

Duncan Taylor - Blair Athol 23 YODuncan Taylor – Blair Athol 23 YO
Destilleret: August 1991
Tappet: Oktober 2014
Alder: 23 år
Alkohol: 55,5%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 90
Fadtype: Sherry Cask
Fadnummer: 328667

Næsen: Masser af sød malt. Bagte pærer overrislet med karamel og drysset med kanel. Bananer, ferskner, clementiner og rosiner. Friskmalede kaffebønner, læder og gammel cigarkasse. Nelliker. Efter lidt tid i glasset bliver den til en ren sukkerbombe. Vand gør den mere krydret og endnu mere maltet.

Smagen: Pærer ligesom i næsen. Denne gang er de dog drysset med sukker. Så masser af malt og lidt honning. Så kommer krydderierne. Kanel og nelliker. Lidt appelsinskal og den prikker på tungen. Mørk chokolade og kaffe. Den er meget kraftig i smagen sidst i paletten, men den føles ikke specielt cremet. Når den får lidt vand bliver den dog meget mere cremet og der bliver skruet ned for den der prikken på tungen. Den er faktisk lidt bedre med vand og de enkelte noter bliver mere udtalte. Særligt appelsinen.

Eftersmagen: Rigtig lang og meget fyldig eftersmag med mørk chokolade, kaffe og tobak. Lidt brændte figner.

Karakter: 90/100 (skala)

Wow! Sikke da et fantastisk sherryfad, der har lagt krop til denne aftapning. Jeg kan ikke helt blive klog på om det er first-fill eller refill, men min intuition siger mig at det er refill, da der stadig er lidt destillerikarakter tilbage efter 23 år. Næsen er intet mindre end fantastisk med masser af dybde og den hænger fremragende sammen med paletten og eftersmagen. Det er uden tvivl en af de bedste whiskyer, jeg har haft fornøjelsen af at drikke i år og jeg får helt lyst til at købe en flaske til mig selv. Meget apropos, så koster en flaske omkring 3.000 kroner herhjemme og der er ikke ret mange af dem, så hvis du er interesseret skal du nok rubbe neglene.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *