Duncan Taylor – Tomatin 18 YO

Det er første gang, jeg har en Duncan Taylor aftapning på bloggen. Denne Tomatin aftapning kommer fra deres Rare Auld serie og den har ligget på et bourbonfad. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Tomatin.

Duncan Taylor Tomatin 18 YODuncan Taylor – Tomatin 18 YO
Destilleret: Juni 1991
Tappet: September 2009
Alder: 18 år
Alkohol: 55,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 212
Fadtype: Bourbon Hogshead
Fadnummer: 14193

Næsen: Meget blomstret og parfumeret. Malten er ret tydelig her. Særligt med lidt vand. Appelsin og citron. Honning. Næsen føles tung og lidt jordet. Meget spændende og meget anderledes i forhold til andre aftapninger af Tomatin.

Smagen: Abrikos og igen med masser af malt. Hvid chokolade. Citron. Peber. Lidt lakrids måske. Den starter sødt og ender med et ordentlig skud peber og fad.

Eftersmagen: Meget lang eftersmag med lakrids og kaffe.

Karakter: 88/100 (skala)

Det er bestemt en uortodoks Tomatin det her, men det skal ikke forstås negativt. Nu smagte jeg den som den sidste i en serie af fem forskellige aftapninger fra Tomatin og den slog faktisk benene lidt væk under mig. Der er masser af kompleksitet og det bedste af det hele er eftersmagen, som er virkelig lang og dejlig. Det bliver nok svært at skaffe en flaske af lige præcis den her, men det ville da ikke gøre mig noget, hvis der stod sådan én i skabet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.