Fioniaflasken Nr. 2

Jeg har tidligere anmeldt Fioniaflasken Nr.3 fra Skt. Klemens Malt her på siden og så er det vel også på sin plads at anmelde nummer 2, som er en 22 års Blair Athol. Nummer 1 bliver nok lidt svær at anmelde, da der simpelthen ikke er flere flasker til salg og jeg var ikke hurtig nok til at købe en i tide.

Mere information og flere indlæg om Blair Athol.
Mere information og flere indlæg om Whiskybroker.

Fioniaflasken Nr. 2Fioniaflasken Nr.2 – Whiskybroker – Blair Athol 22 YO
Destilleret: 13. august 1991
Tappet: 23. september 2013
Alder: 22 år
Alkohol: 58,4%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 289 (86 aftappet som Fioniaflasken Nr. 2)
Fadtype: Bourbon Hogshead
Fadnummer: 7284

Næsen: Malt og friskbagt brød. En lille smule røg eller måske er det bare fadet. Lidt vanilje og frugt, men en ret lukket næse. Den åbner sig rigtig meget med lidt vand og der kommer honning, citronskal og lidt glasur. Man kan nemt blive lidt skuffet over næsen, men noget vand og en lidt tid gavner den.

Smagen: Det er citrusfrugterne, som dominerer i starten. Hvid peber og vanilje. Lidt honning og marcipan. Lys chokolade og mere friskbagt brød. Den prikker alle de rigtige steder på tungen og i kinderne. Ganske dejlig med sine søde, syrlige og krydrede noter.

Eftersmagen: Mellemlang eftersmag med vanilje, mere peber og lidt fad. 

Karakter: 85/100 (skala)

Fin aftapning af Blair Athol med masser af den originale destillerikarakter bevaret. Det er svært at forklare, men der er lidt gammel grain whisky over den og det hele hænger egentlig meget godt sammen. Næsen virker lidt introvert og kan godt skuffe, men den tager i den grad revanche i smagen. Flasken koster 495 kroner og til den pris er den et fund. Skynd dig at købe en flaske så længe der stadig er nogle.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.