Flaming Heart Fifteenth Anniversary

Compass Box frigav Flaming Heart første gang i 2006. Flaming Heart er en blended malt, som kombinerer whisky lagret i nye tønder af fransk egetræ med røget whisky fra Islay. Denne udgave er lavet for at fejre deres 15 års jubilæum, men Compass Box fik efterfølgende ørerne grundigt i maskinen. De valgte nemlig at frigive den præcise opskrift på indholdet i denne aftapning og det var der nogle, som tog anstød af med det grundlag at det var i mod gældende lovgivning. Hvis fuld gennemsigtighed kan være i strid med lovgivningen, så må lovgivningen efter min mening laves om. Compass Box valgte at fjerne opskriften fra deres hjemmeside, men her er den ikke desto mindre:

  • 38,5% Caol Ila 14 YO – Refill American Hogshead
  • 27,1% Caol Ila 30 YO – Refill American Hogshead
  • 24,1% Clynelish 20 YO – Rejuvenated American Hogshead
  • 10,3% “Highland Malt” 7 YO – New French Oak Hybrid Barrel

Highland Malt dækker over en blanding af malt whisky fra Clynelish, Teaninich og Dailuaine, som har ligget sammen i mindst to år i de nye tønder af fransk eg. Der er i alt lavet 12.060 flasker. Lad os se, hvordan den smager.

Mere information og flere indlæg om Compass Box.

Flaming Heart Fifteenth AnniversaryFlaming Heart Fifteenth Anniversary
Alder: NAS
Alkohol: 48,9%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: En del røg i næsen, men når det lægger sig, så kommer der citron, pebermynte, nødder og noget, som minder mig om peberrod. Meget frisk næse.

Smagen: Starter med citron og meget friske æbler. Den er meget tyk og olieret i munden. Den bliver maltet omkring midt i paletten og der kommer salt og peber. Dejlig røg og selvom den er kraftig, så føles den bare som endnu et lag i smagen. Meget fyldig fornemmelse.

Eftersmagen: Mere citron og røg. Ikke helt så lang, som jeg godt kunne tænke mig, men heller ikke skuffende.

Karakter: 90/100 (skala)

Endnu en vinder fra Compass Box og der er ikke grund til at spinde så forfærdelig mange ord her. Det er en fremragende røget blended malt og den gamle Caol Ila kombineret med noget ungt whisky fra de der franske fade fungerer bare. Ligesom så meget andet fra Compass Box, så har jeg ikke tilsat vand til den her. Den er lige som John Glaser mener at den skal være og i det her tilfælde må det siges at være endnu en mesterværk.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.