Første aftapning fra Ailsa Bay

Så er Ailsa Bay klar med deres første aftapning og den får verdenspremiere i Danmark.

ailsa BayAilsa Bay er ejet af William Grants & Sons og det ligger lige ved siden af Girvan, som er William Grant & Sons’ store grain destilleri. Vi er dermed i Lowlands og opførelsen af Ailsa Bay begyndte i 2007, men destilleriet er allerede blevet udvidet, så der nu står 16 pot stills og kapaciteten ligger på over 12 millioner liter om året. Destilleriet skal primært lave malt whisky til Grant’s serien af blended whisky.

Den nye aftapning er af den røgede type og den har en PPM værdi på 21. Alkoholprocenten ligger på 48,9 og den er hverken koldfiltreret eller farvet. Dejligt at William Grant & Sons har valgt at frigive noget ordentlig håndværk. Den har ligget på brugte bourbonfade og noget af tiden har den ligget på mindre fade, som er mellem 25 og 100 liter. Disse fade kommer fra Tuthilltown Distillery i New York, som blandt andet står bag Hudson Baby Bourbon.

Master Blender Brian Kinsman udtaler følgende om destilleriet:

Ailsa Bay has allowed us to do something extremely special. Using our precision distilling methods and a special process for cask maturation, I am able to carefully control the outcome of the whisky. With Ailsa Bay, I took exceptional peated malt and an ex Baby Bourbon Hudson casks to create a whisky with a balance of smoke and sweetness, to occupy a new space on the flavour map.

Den første første whisky fra Aisla Bay får som sagt verdenspremiere i Danmark i næste uge, hvorefter resten af Skandinavien følger i løbet af november. Hjemmemarkedet i England og Skotland må vente indtil februar næste år.

Whisky.dk kører introduktionstilbud på den til kun 589 kroner og normalprisen er 649 kroner. For god ordens skyld skal det lige nævnes at der falder lidt tilbage på mig, hver gang nogen handler hos Whisky.dk via dette link.

Mere information og flere indlæg om Ailsa Bay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *