Første aftapninger fra Edinburgh Whisky

Så er de første flasker fra Edinburgh Whisky klar og de starter med en blended malt og to single cask aftapninger.

Edinburgh WhiskyEdinburgh Whisky er startet af Gordon Watt og Gregor Mathieson, med det formål at lave single cask aftapninger og blends, som er af højeste kvalitet. Den første blend de kommer med er The Advocates Batch, som er en del af deres New Town Blends range.

The Advocates Batch er en blended malt af Speyside whisky. Den er tappet ved 43% og der er ikke tilsat karamelfarve. Der er lavet 6.000 flasker og udsalgsprisen er £35.
Beskrivelse: Quintessential Speyside. Elegant, complex and very well balanced. Honey, citrus, malt and floral – in that order. Sophisticated small batch blend.

Deres single cask aftapninger hedder The Library Collection og den første i denne serie er fra Highland Park. Den er destilleret i 2000 og tappet på flaske i 2015. Den er på 46%, ikke koldfiltreret og ikke der er ikke tilsat karamelfarve. Den har ligget på et first-fill bourbonfad og udsalgsprisen er £50.
Beskrivelse: Delicate peat smoke meets salty maritime and floral heather honey. Wonderfully complex, heady and enchanting. A singular cask.

Den anden single cask aftapning i The Library Collectin kommer fra Glenlivet. Den er destilleret i 2007 og tappet på flaske i 2015. Den er på 46%, ikke koldfiltreret og ikke der er ikke tilsat karamelfarve. Den har ligget på en first-fill sherry butt og udsalgsprisen er £79.
Beskrivelse: Fabulously juicy. Lush tropical fruit flowing into salted tablet, toasted hazelnuts and sandalwood – with a brilliantly long sweet/savoury interplay.

Der er, så vidt jeg ved, endnu ikke nogen dansk importør af Edinburgh Whisky, men firmaet arbejder hårdt på at få nogle aftaler hjem og de forventer at der er større tilgængelighed i starten af 2016. Jeg synes at det ser spændende ud og håber da meget, at en dansk importør melder sig på banen.

Mere information og flere indlæg om Edinburgh Whisky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.