Four Roses Single Barrel Kamuela Liqour Store

Four Roses laver mange aftapninger til diverse whiskybutikker og denne er tappet til Kamuela Liqour Store på Hawaii. Det er dog desværre ikke mig selv, som har hentet den hjem til Danmark. Den har ligget 9 år og 3 måneder i lagerbygning ME og fadet har nummer 28-4K. Opskriften til denne aftapning er OESK, hvilket vil sige mindre rug end i den normale Single Barrel og at gæren er let krydret med lidt karamel og masser af krop. Du kan læse mere om det på min side om Four Roses ved at klikke på linket herunder. Tak til Steffen Bräuner fra Danish Whisky Blog for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Four Roses.

Bourbon SamplesFour Roses Single Barrel Kamuela Liqour Store
Tappet: 15. septemer 2015
Alder: 9 år og 3 måneder
Alkohol: 59,5%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Meget mild næse i forhold til andre Single Barrel, hvilket må skyldes den mindre mængde rug. Karamel, vanilje og kokos. Jeg plejer normalt at finde kirsebær i Four Roses, men ikke her. Der er nogle bær og lidt citrus, men lige hvad er svært at sige. Chokolade. Krydret, men slet ikke på samme måde som den almindelige Single Barrel. Dermed ikke sagt at den er kedelig. Den er bare anderledes.

Smagen: Starter med karamel og sirup. Ret kremet og sød. Chokolade og bær. Den skifter dog hurtigt karakter og så kommer de krydderier som jeg manglede i næsen. Endda i hobetal. Kanel, peber og muskatnød. Sidst i paletten noget brændt sukker. Meget bedre end næsen gav forhåbning om.

Eftersmagen: Lang eftersmag med chokolade, karamel og kanel.

Karakter: 89/100 (skala)

Den er bedre end den almindelige Single Barrel over hele linjen og selvom jeg savner den ekstra rug i næsen, så gør smagen det hele godt igen og den smager virkelig fantastisk. Eneste problem nu er, hvordan man får nogle flasker sendt fra Hawaii til Danmark…

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.