Four Roses Single Barrel

Four Roses har i den grad genrejst sig de sidste 10 år og det skyldes ikke mindst Master Distiller Jim Rutledge, som netop er gået på pension i år. Four Roses har de her 10 opskrifter, som de arbejder ud fra og som består af to mash bills og fem forskellige slags gær. Du kan læse mere om det på min side om Four Roses ved at klikke på linket herunder. Opskriften som bruges til Four Roses Single Barrel hedder OBSV, hvilket vil sige at der er forholdsvis meget rug i og gæren giver den en let frugtighed med lidt vanilje og caramel. Det er jo en single barrel vi har med at gøre, så smagen varierer selvfølgelig mellem tønderne men der er nu en ret stor konsistens alligevel. Min kommer fra lagerbygning DN og nummeret på tønden var 90-3V. Der står ingen alder på flasken, men hvis vi skyder på omkring 7-8 år, tager vi nok ikke helt fejl.

Mere information og flere indlæg om Four Roses.

Four Roses Single BarrelFour Roses Single Barrel
Alder: NAS
Alkohol: 50%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: En smule lim eller acetone i starten. Helt sikkert karamel og lidt vanilje. Kraftig, krydret og prikkende. Med lidt vand kommer der kirsebær, lime og kokosvand. Den bliver faktisk ganske spændende med lidt vand.

Smagen: Brænder lidt på tungen, selv med vand. Er ret cremet med karamel og søde bær. Lidt peber og vanilje. Meget smag af fadet og det brændte træ. Meget krydret. Lakrids. Kakao. Det er lige før at det er mere end rug whisky end en bourbon. Rugen gør sig i hvert fald til kende. Igen er den bedre med vand.

Eftersmagen: Lang eftersmag med karamel, peber og chokolade. Efterlader ens mund lidt tør og den der krydrede smag varer ved længe.

Karakter: 85/100 (skala)

Prisen herhjemme ligger omkring 400 kroner og så forventer jeg også en god bourbon, hvilket Four Roses Single Barrel i den grad er. Det høje indhold af rug og den højere styrke gør at den ikke er lige så let at gå til som for eksempel Maker’s Mark. Til gengæld er der langt mere kompleksitet her og selvom jeg synes, næsen skuffer lidt, så er den meget bedre i smagen og særligt i eftersmagen. Jeg synes personligt at den bliver bedre med lidt vand og jeg vil skyde på at 45% passer meget godt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *