Glen Scotia 16 YO

Under en smagning i Odense Whiskylaug var denne 16 års Glen Scotia på programmet. Glen Scotia er et mærkeligt destilleri, som ikke helt ved hvad de vil og denne aftapning er da også allerede udgået til fordel for en helt ny core range. Den kan dog stadig findes mange steder. Jeg har endnu aldrig smagt noget Glen Scotia, som sparkede benene væk under mig, så det er spændende om det sker denne gang.

Mere information og flere indlæg om Glen Scotia.

Glen Scotia 16 YOGlen Scotia 16 YO
Alder: 16 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Vanilje, citron, malt, tørrede blomster og valnødder. Let krydret og noget tørt græs eller tørt træ over næsen. Den dufter støvet og der måske lidt tobak og lidt røg. Underlig næse som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal synes om. Pilen peger dog nedad.

Smagen: Karamel, honning og mere citron. Lidt saltet og lidt krydret. Det der tørre og støvede græs eller korn som jeg ikke kan sætte fingeren på er også her. Desværre er den også rigtig bitter og ikke på nogen lækker velintegreret måde.

Eftersmagen: Faktisk en ganske lang eftersmag. Det er bare en skam at den er bitter og syrlig.

Karakter: 72/100 (skala)

Så blev man skuffet over Glen Scotia igen. Der er ikke noget at sige til at destilleriet konstant skifter ejer og deres core range hele tiden udskiftes. Der må være noget gennemgående galt med deres new make og deres cask management, for godt er resultatet sjældent. Vi ligger på den forkerte side af 500 kroner for en flaske her og rådet kan kun være… Hold dig væk!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.