Glendronach 12 YO Original

I dag skal vi smage på Glendronach 12 YO Original og selvom Glendronach for nylig har introduceret en en 8 års aftapning, så må denne 12 års siges at være startflasken i deres range. Den har ligget på en blanding af Oloroso sherryfade og Pedro Ximénez sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Glendronach 12 YO OriginalGlendronach 12 YO Original
Alder: 12 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Frugtig, kirsebær, dadler, våd tobak og kakao. Dufter ret meget af korn. Ikke decideret af malt, men mere sådan en kornmark, der ikke er høstet endnu. Der gemmer sig masser af sherrysødme derinde, men den har lidt svært ved at komme ud og det er ikke den, som dominerer.

Smagen: Friske røde bær i starten med kirsebær som den dominerende. Lidt malt. Brændte figner, nødder og kanel. Til sidst lidt mørk chokolade. Ikke voldsomt kompleks og man er ikke i tvivl om sherry indflydelsen. Sødmen og tørheden er der og munden tørrer ud efter nogle sekunder.

Eftersmagen: Lang og tør. Masser af fad. Et hint af tobak og nødder.  Dejligt!

Karakter: 85/100 (skala)

Glendronach kan et eller andet med de der sherrybomber og den her er ingen undtagelse. Den er ung nok til at man stadig kan fornemme destilleri karakteren, hvilket nogen ikke rigtig bryder sig om. Jeg synes dog kun at det er positivt. Der er stadig masser af sherry indflydelse og hvis man er en sherrygris, så går man ikke galt i byen med den her flaske. Den koster cirka 400 kroner i Danmark, men kan faktisk købes for omkring 275 kroner i udlandet. Kan klart anbefales, selvom kompleksiteten måske halter lidt.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.