Glendronach 15 YO Revival

Da jeg anmeldte Glendronach 18 YO Allardice for noget tid siden nævnte jeg, at deres 15 YO nok gav mere værdi for pengene og så er det vel også på sin plads at jeg anmelder den. Ikke mindst fordi at den faktisk er udgået af deres core range eller i det mindste er produktionen sat på i bero. Den har udelukkende lagret på brugte Oloroso sherryfade. Selvom der står 15 år på flasken, så er whiskyen noget ældre og det skyldes at Glendronach var lukket mellem 1996 og 2002. Whiskyen i denne aftapning er altså fra før destilleriet lukkede og dermed noget ældre end alderen på flasken afspejler. Dette er nok også grunden til at produktionen er sat på i bero indtil videre. Der er simpelthen ikke flere tønder at tage af til denne aftapning. Glendronach lover at den vender tilbage igen omkring 2018, men indtil da må vi undvære og se om vi kan få de eksisterende lagre til at række lidt længere.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Glendronach 15 YO RevivalGlendronach 15 YO Revival
Alder: 15 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Lad mig bare starte med det… Svovl. Ikke voldsomme mængder og ikke noget som generer min næse, men nogen vil helt sikkert blive frastødt af det. Når det først er væk, så er det bare Oloroso resten af vejen. Frugtig. Masser af bær. Chokolade. Lidt vanilje.

Smagen: Bær, rosiner, figner. Tørret appelsinskal. Chokolade, kanel og nødder. Næsten ingen bitterhed, selvom den bliver tør og tørrer munden ud. Kunne måske godt ønske mig at den havde lidt mere krop. At den fyldte lidt mere i munden.

Eftersmagen: Lang og klassisk Glendronach eftersmag. Tobak og nødder. Godt med fad og smager bare af mere.

Karakter: 89/100 (skala)

Når man skal bedømme denne her aftapning skal man lige tage i betragtning at det, som nævnt tidligere, er væsentlig ældre whisky, som er i flasken. Når den kommer tilbage på markedet om et par år, så vil profilen uden tvivl ændre sig. Når det er sagt så smager den her bare fantastisk. Meget mere er der ikke at sige om det. Den er en rigtig sherrybombe og nok den flaske, som lige nu giver mest valuta for pengene. Den koster mellem 450 og 550 kroner alt efter, hvor man køber den og nu, hvor destilleriet har sat produktionen i bero er det kun et råd… Køb den!

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.