Glendronach 18 YO Allardice

Hvis man er tilhænger af sherrybomber, så er der nogle få destillerier, som virkelig skiller ud fra mængden og Glendronach er et af dem. Jeg er som bekendt stor fan af sherrybomber og sådan set også af Glendronach, så det undrer mig egentlig at der skulle gå så lang tiden inden jeg fik taget mig sammen til at anmelde en af deres whiskyer. Jeg råder bod på det nu med en anmeldelse af deres 18 års, som også går under navnet Allardice. Den kom på markedet i 2009, som en del af en større genlancering efter at BenRiach købte destilleriet. Den har udelukkende lagret på spanske Oloroso sherryfade, med en god portion first-fill fade i blandingen.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Glendronach 18 YO AllardiceGlendronach 18 YO Allardice
Alder: 18 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Sherry! Rosiner, brændt sukker, søde bær, appelsin og generelt masser af sødme og frugt. Ikke specielt kompleks. Bare masser af sherry. Et par dråber vand hjælper den lidt på vej og frigiver lidt krydderi. Kanel og kokoa.

Smagen: Krydret start med kanel og masser af fad. Alderen viser sig tidligt i paletten og tørrer ret hurtigt munden ud. Sødmen kommer først senere med rosiner, chokolade og søde appelsiner. Derefter tørrer den lidt ud igen og der kommer lidt ristede nødder og mørk chokolade. Smagen er meget mere kompleks end næsen.

Eftersmagen: Lidt røg i eftersmagen og en gammel smag af tobak og nødder. Lang og tør eftersmag, der smager af mere.

Karakter: 87/100 (skala)

Glendronach skuffer næsten aldrig og den her 18 års er ingen undtagelse. Det er en dejlig dram og en vaskeægte sherrybombe, så hvis man er til sherrybomber, så bliver man bestemt ikke skuffet her. Man skal dog passe lidt på, da jeg personligt mener at man får mere for pengene med deres 15 års, som også virker mere levende. På den anden side, så giver den her noget mere alder, men også her bliver den lidt klemt af deres 21 års, som ikke koster ret meget mere og som giver en endnu større oplevelse. En flaske af denne 18 års koster omkring 800 kroner og jeg kan sagtens anbefale den og jeg mener også at den er pengene værd. Deres 15 års og 21 års er bare en tand bedre på hver deres måde. Det skal dog afslutningsvis siges at der er går rygter om, at både 15 års og 18 års udgaven er på vej til at blive udfaset. Årsagen er naturligvis at destilleriet var lukket på et tidspunkt og, at der dermed, ganske enkelt, mangler whisky på lageret.

Slàinte!

3 Comments

  1. Jeg har smagt et par gode uafhængige aftapninger, men desværre kun 2 OB, deres 15 års og denne 18 års, som er rigtig god.

    Men jeg foretrækker deres 15 år Revival. Næsen er fantastisk og jeg er vild med den olierede fylde i munden. Den smager som om Glendronach rent faktisk har smidt tørrede frugter i fadet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.