Glendronach 8 YO The Hielan’

Når man siger Glendronach, må man også sige sherrybomber og dermed lagring på sherryfade, men inden BenRiach købte destilleriet i 2008 var det ejet af Pernod Ricard, som overtog Glendronach i forbindelse med deres opkøb af Allied Distillers i 2005. Noget af det første Pernod Ricard gjorde var at lagre det meste af produktionen på tidligere bourbonfade i stedet for sherryfade. Det betyder at Glendronach råder over et betydeligt antal bourbonfade, som er produceret mellem 2005 og 2008.

Det er disse bourbonfade, som Glendronach har valgt at bruge i denne 8 års aftapning, som kom på markedet midt i 2015. Det er dog ikke bourbonfade det hele, da Glendronach også har hældt en god portion sherrylagret whisky i blandingen. Navnet “The Hielan” betyder kort og kort “The Highlander” i den lokale dialekt. Glendronach fortjener i øvrigt en masse ros for at have nosser nok til at skrive 8 år på flasken i stedet for at lancere den som en NAS whisky.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Glendronach 8 YO The Hielan’Glendronach 8 YO The Hielan’
Alder: 8 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Det første indtryk jeg får er at den er meget maltet, men også ret frugtig. Der er masser af appelsin, sammen med lidt citron, noget kiwi og nogle blommer.  Der er også noget karamel og den dufter cremet på en måde. Der er enkelte sherrynoter, men det er meget begrænset. Lidt rosiner kan jeg da godt fornemme. Det er en udmærket næse selvom der er meget lidt Glendronach over den.

Smagen: Den er lige så maltet som næsen antyder. Sød og cremet med appelsiner. Nærmest lidt som appelsinmarmelade. Senere kommer der karamel, honning, chocolade og kakoa. Stadig lækker cremet. Hen mod slutningen bliver den lidt pebret og man fornemmer noget kanel og ingefær.

Eftersmagen: Lang og lidt skarp eftersmag med ingefær, kakao og nogle nødder.

Karakter: 81/100 (skala)

Min personlige holdning er at det her på ingen måde er dårlig whisky, men det er en dårlig Glendronach. Det skal forstås på den måde at jeg har visse forventninger til en Glendronach og den største forventning er nok væsentlig mere sherry indflydelse end det som den her tilbyder. Næsen skuffer mig lidt, men smagen er faktisk ganske fin og det samme er eftersmagen. Man skal ikke købe denne her fordi at man normalt kan lide Glendronach, for der er ikke ret meget Glendronach over den og så ender man nok med at blive skuffet. En flaske koster 400 kroner og det er kun 50 kroner mindre end deres 12 års, som jeg klart ville foretrække. Alt taget i betragtning har jeg nok lidt svært ved at anbefale den og jeg råder alle til at den smage den inden et eventuelt køb.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.