Glendronach lancerer 8 YO

Glendronach vælter sig i nyheder her for tiden og nu er de klar med en 8 års udgave, som, noget uvant for Glendronach, indeholder whisky, der har lagret på bourbonfade. Der er dog en god forklaring bag galskaben…

Glendronach 8 YO The Hielan'Inden BenRiach købte destilleriet i 2008 var det ejet af Pernod Ricard, som overtog Glendronach i forbindelse med deres opkøb af Allied Distillers i 2005. Da Pernod Ricard overtog destilleriet blev det besluttet at produktionen fremover skulle lagres på brugte bourbonfade. Den beslutning blev dog hurtigt omgjort da BenRiach senere købte destilleriet, men det er altså de bourbonfade som vi nu ser frigivet i en officiel aftapning.

Den nye 8 års aftapning hedder The Hielan’ og den er tappet ved 46%, den er ikke koldfiltreret og der er ikke tilsat nogen karamelfarve. Det er en blanding af bourbonfade og sherryfade, som er med til at give denne 8 års sin unikke profil og man har nok gjort en hel del for at fremhæve de sherryelementer som Glendronach er så kendt for.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Rounded waves of orange blossom and a citrus twist flow over buttery, golden sultanas, sundried raisins and ripe yellow plums, all dusted with a touch of vanilla.

Palate: Crisp, vibrant oak spices warm soaked sultanas, apricot jam and gingerbread; all rounded by delicate hints of butterscotch, cocoa and toasted almonds.

Finish: Classic sherry overtones with a contrasting crisp dimension demonstrate the complexity of the traditional Highland character.

Selvom det er et skridt væk fra de kendte sherrybomber, så skal den nok blive spændende at prøve. Jeg har desværre ingen oplysninger om hverken pris eller tilgængelighed på det danske marked.

Mere information og flere indlæg om Glendronach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.