Glenfarclas 10 YO

Aftapningerne fra Glenfarclas er som regel fantastiske når de får lidt alder under vingerne, men hvordan er det med de yngre aftapninger? Typisk for Glenfarclas, så har den her 10 års primært lagret på sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Glenfarclas.

Glenfarclas 10 YOGlenfarclas 10 YO
Alder: 10 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Nej

Næsen: Fyldt med bær. Specielt jordbær og kirsebær. Rosiner og brun farin. Karamel og kanel. Der er rigtig mange dejlige sherrynoter i den her og det er ikke sødmen, som er i højsædet men snarere det frugtige element. Den næse kan man godt bruge lidt tid på. Det er jo, trods alt, en Glenfarclas.

Smagen: Karamel og rosiner dominerer i starten. Meget fyldig i munden og der er lidt ingefær og nødder derinde et sted. Den bliver krydret hen mod enden og der er lidt kanel og mere sødme i form af lys chokolade.

Eftersmagen: Chokoladen fortsætter ind i eftersmagen, som er sød og krydret med en god længde.  Lidt flere nødder og en dejlig varme.

Karakter: 81/100 (skala)

Det er meget sjældent at Glenfarclas skuffer og den her er ingen undtagelse. Lidt højere alkoholprocent havde dog ikke skadet, men det er svært at beklage sig når en 10 års aftapning er så god som denne her. Kan klart anbefales.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.