Glenfarclas 25 YO

Glenfarclas har mange aftapninger med en aldersdeklaration, men mon ikke deres 25 års er en af de mere ikoniske af slagsen. Glenfarclas er glade for sherryfade og denne 25 års består da også fortrinsvis af first-fill sherryfade. Prismæssigt er Glenfarclas også en fornøjelse at have med at gøre og denne 25 års kan erhverves for omkring 1.250 kroner, hvilket efterhånden er ret uhørt for en destilleriaftapning i den aldersgruppe.

Mere information og flere indlæg om Glenfarclas.

Glenfarclas 25 YOGlenfarclas 25 YO
Alder: 25 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Klassisk! Forestil dig at sidde i en lækker læderstol med en kop sort kaffe, et stykke mørk chokolade og en småkage. Den er maltet og der er rosiner, figner, nødder, brun farin, kanel, appelsin og masser af fad. Lad den stå en halv times tid og der kommer mere af det hele. Den dufter gammel og jordet og i det hele taget, så er det bare en fantastisk næse.

Smagen: Sød og fløjlsblød ankomst. Appelsin, chokolade og honning. Senere lidt kakao og kaffe. Ikke vanvittig mange sherrynoter, men lidt rosiner og sukker kan det da blive til. Til sidst bliver den krydret og der er en masse fad, som sætter sig i gennem sammen med noget kanel.

Eftersmagen: Lang eftersmag med mørk chokolade, kanel, kakao og masser af fad.

Karakter: 89/100 (skala)

Jeg kan ikke lægge skjul på at jeg er vild med den her. Den kæmper direkte med Glenfarclas 15 YO om at være noget af den bedste i sortimentet hos Glenfarclas. Den her har dog alderen med sig og den både dufter og smager gammel. Jeg synes på ingen måde at det er nogen decideret sherrybombe, men derimod er det bare en dejlig sherrylagret whisky, som har meget få fejl. Smagen halter måske lidt efter næsen, men det er bare fordi at næsen er så fantastisk som den er. At man kan få en 25 år gammel destilleriaftapning til 1.250 gør kun anbefalingen endnu nemmere. Alle fortjener at have en flaske Glenfarclas 25 YO stående i skabet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.