Glenfarclas £511.19s.0d Family Reserve

Den 8. juni 1865 købte John Grant Glenfarclas for 511 pund og 19 shilling. 150 år senere, i 2015, frigav sjette generation i den familieejede virksomhed Glenfarclas £511.19s.0d Family Reserve for at fejre netop den begivenhed. De £511 svarer til cirka £400.000 i nutidens penge, hvilket må siges at være ret billigt for et destilleri af Glenfarclas’ kaliber.

Aftapningen har ingen aldersdeklaration, men den indeholder primært first-fill sherryfade. Fadenes alder spænder sig fra 1970’erne og op til 2000’erne. Med flasken følger en kopi af den originale faktura fra købet af destilleriet. I samme forbindelse fyldte John og George, som er femte og sjette generation i familien Grant, 10 sherry butts og 10 sherry hogsheads som fremtidige generationer kan bruge i en speciel aftapning på et tidspunkt.

Mere information og flere indlæg om Glenfarclas.

Glenfarclas £511.19s.0d Family ReserveGlenfarclas £511.19s.0d Family Reserve
Alder: NAS
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Honning! Så meget honning at man næsten er bange for at blive overfaldet af både Bamse og Peter Plys. Svarer lidt til at stikke hovedet ned i en nyåbnet pakke Guldkorn. Den er på en eller anden måde også ret sommerlig og jeg kan næsten forestille at sidde og spise jordbær med mælk og fløde. Vanilje, mælkechokolade, bagte æbler, mandler og læder. Det er en ret speciel næse, som dog er meget fascinerende på sin egen måde.

Smagen: Meget tør og også lidt bitter. Rosiner, chokolade og bagte frugter. Stadig masser af honning og nu også lidt vanilje og kanel. Der gemmer sig tillige lidt nødder derinde. Valnødder måske. Til sidst kommer der peber, den bliver for endnu mere bitter og der kommer en masse fad. Ret intenst.

Eftersmagen: Forholdsvis lang eftersmag med mere honning, kanel og fad.

Karakter: 86/100 (skala)

Noget af en oplevelse. Det er ikke en klassisk Glenfarclas, men det skal den på ingen måde skamme sig over. Næsen er meget fascinerende og smagen er intens, tør og lidt bitter. Selvom det er en limited edition, så er den stadig forholdsvis nem at finde derude, men jeg er ikke sikker på at den er værd at opsøge. Selvom den er nok så fremragende, så har den nemlig et enkelt problem og det er prisen. Rent prismæssigt ligger den mellem deres 21 års og deres 25 års og så er valget, for mig personligt, ikke så svært. Den almindelige 21 års er bedre end den her og den 25 års er intet mindre end eminent, så valget ville klart falde på en af dem frem for den her.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.