Glenfarclas frigiver 1981 Port Cask

Det er ikke mere end fire måneder siden at den tredje udgave i Glenfarclas’ Family Collection serie udkom i form af en 50 år gammel whisky og nu er Glenfarclas klar med den fjerde af i alt seks aftapninger.

Glenfarclas 1981 Port CasksDen fjerde aftapning i Family Collection serien hylder fjerde generation i Grant familien, som hed George S. Grant (1923-2002) og som var formand for bestyrelsen i ikke mindre end 52 år.

Aftapningen er fra 1981 og er dermed 35 år gammel. Den har udelukkende ligget på tidligere portvinsfade og den er tappet ved en på fadstyrke 47,9%. Den er naturligvis hverken koldfiltreret eller farvet og den er ligesom de andre præsenteret i en flot læderforet trækasse.

Sidste gang at Glenfarclas frigav en aftapning, som udelukkende havde lagret på portvinsfade var i 2012 da de frigav en 31 år gammel whisky. Dermed er dette den ældste whisky fra Glenfarclas, som har ligget på portvinsfade.

George Grant (den nuværende) udtaler:

We wanted to make an innovative Family Collector Series, which incorporates bottlings from Fino Sherry, Oloroso Sherry, and now, Port Cask matured whisky. I believe this truly showcases the variety and skill that Glenfarclas has to offer to our valued customers around the world.

Det er kun blevet til 521 flasker af denne unikke aftapning og jeg ved endnu ikke noget om prisen. Den bliver tilgængelig i løbet af august måned.

Mere information og flere indlæg om Glenfarclas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.