Glenfiddich frigiver IPA Experiment & Project XX

Glenfiddich introducerer en ny serie aftapninger, der bliver kaldt The Experimental Series og de to første aftapninger er nu klar til lancering.

Glenfiddich IPA ExperimentDen første hedder IPA Experiment. Efter at have lagret på tidligere bourbonfade har den modtaget en afslutning på 12 uger i fade, som har været brugt til at lagre IPA (Indian Pale Ale) øl. En grafik, som beskriver processen kan finder her.

Det er en NAS aftapning på 43%, som højst sandsynligt er koldfiltreret og jeg ved ikke om den er farvet. Den er på markedet inden længe og en flaske koster 599 herhjemme.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: An elegant harmony of fresh green apple, William’s pear and spring blossom. Complimented with aromatic hops and fresh herbs.

Palate: Vibrant with a zesty citrus note followed by creamy vanilla and a hint of fresh hops.

Finish: Enduring sweetness with an echo of green hops.

Brian Kinsman, Malt Master hos Glenfiddich udtaler:

Glenfiddich’s first whisky finished in IPA craft beer casks is testament to us challenging ourselves to produce something vibrant and unusual. The result is a liquid with a zesty citrus note followed by soft, sweet vanilla and a hint of fresh hops. The innovative flavour comes from carefully hand selecting the right malt whiskies to complement the extra hoppy notes.

Glenfiddich Project XXDen næste aftapning hedder Project XX (udtales Project Twenty). Til denne aftapning indkaldte Brian Kinsman 20 whiskyeksperter fra hele verden, her i blandt flere af Glenfiddichs brand ambassadører, som hver fik lov til at vælge ét fad fra Glenfiddichs Conval warehouse. Hvilke fade, der blev valgt kan ses her.

Det er en NAS aftapning på 47%, som ikke er koldfiltreret, men jeg ved ikke om den er farvet. Den er på markedet inden længe og den koster også 599 herhjemme.

Officielle smagsnoter fra destilleriet:

Nose: Classic fruitiness with hints of apple blossom and plump pear. A perfect balance of rich vanilla oak with golden sugar and a touch of liquorice.

Palate: Deep and mellow, the candyfloss sweetness is complemented by unusual notes of toasted almonds and cinnamon and a hint of crisp tannin.

Finish: Long lasting with a savoured sweet oakiness.

Brian Kinsman, Malt Master hos Glenfiddich udtaler:

It has the warm summer fruity character of a classic Glenfiddich but then its ‘multiple personalities’ are revealed as the flavours of candy floss, cinnamon spice, almonds and rich port tannins kick in with the odd hint of liquorice.

Kilde: Glenfiddich

Mere information og flere indlæg om Glenfiddich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *