Glenfiddich 14 YO Rich Oak

Under en smagning i Odense Whiskylaug var denne Glenfiddich Rich Oak på programmet. Den har lagret 14 år på tidligere bourbonfade inden at den afsluttes på spritnye fade i 18 uger. De første 12 uger i nye fade af amerikansk eg og de sidste 6 uger i nye fade af europæisk eg. Dejligt at en producent i denne størrelse er så klar i mælet om, hvordan produktet er sammensat. Stor ros for det.

Mere information og flere indlæg om Glenfiddich.

Glenfiddich Rich Oak 14 YOGlenfiddich 14 YO Rich Oak
Alder: 14 år
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget krydret til at starte med og meget fad, men efterhånden kommer honning, vanilje, kanel, nødder og bagte æbler og pærer. Der er også nogle tørre frugter i form af tranebær og abrikos. Overskriften her er krydret og frugtig.

Smagen: Igen rigtig meget fad, rigtig mange krydderier og masser af frugt. Ikke frisk frugt, men bagt, tørret eller kandiseret frugt. Lidt chokolade og måske en lille smule anis hen mod slutningen og noget mere fyldig end de 40% ellers skulle antyde. Dejlig fornemmelse i munden.

Eftersmagen: Ret kort eftersmag med mørk bitter chokolade, nogle citrusfrugter og lidt æbler drysset med kanel.

Karakter: 83/100 (skala)

Ganske fin dram fra Glenfiddich og jeg er vild med alle de krydrede noter som dominerer det meste af oplevelsen. Selvom den kun er på 40% føles den ikke tynd eller svag og det eneste skuffende er egentlig den korte eftersmag. Det her rigtig god single malt whisky og den er mange klasser bedre end deres standard 12 års. Den får en anbefaling herfra.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.