Glengoyne 18 YO

Selvom det måske ikke rigtig afspejler sig i vejret, så er foråret over os og hvilken bedre måde at fejre påsken på end med endnu en whiskyanmeldelse. Denne gang bevæger vi os i grænselandet mellem Highlands og Lowlands og vi skal smage på en 18 års Glengoyne.

Mere information og flere indlæg om Glengoyne.

Glengoyne 18 YOGlengoyne 18 YO
Alder: 18 år
Alkohol: 43%
Koldfiltreret: Ja
Farvet:Nej

Næsen: Friske æbler, banan, kardemomme, vanilje, chokolade, valnød og malt. Meget kompleks næse, som i starten kan virke lidt sprittet. Nogle dråber vand åbner virkelig næsen op. Ret krydret næse, som kun bliver bedre som minutterne går og selvom sherryfadene ikke fornægter sig, så er de ikke så dominerende som man nogen gange oplever.

Smagen: Sød ankomst og de frugtnoter som er på næsen er nu næsten helt overskygget af nødder og krydderier. Nelliker, muskatnød, hasselnød og mandler. De gode fade som Glengoyne bryster sig med skinner virkelig igennem her. Dejlig smag som er lige så skøn som næsen og de søde noter af chokolade kommer jo længere tid den får lov til at åbne sig.

Eftersmagen: Mellemlang, tør og krydret eftersmag. Lidt drue i baggrunden, masser af varme og lidt fad skinner igennem.

Karakter: 87/100 (skala)

Det kan godt være at dette er min første Glengoyne, men det bliver ikke den sidste. Jeg er blevet en lille bitte smule forelsket i denne her og i Glengoyne som destilleri i det hele taget. Her er det ikke umiddelbart markedsføringsafdelingen eller regnskabsafdelingen, som har bukserne på, men derimod dem som laver produktet. Det er en meget ærlig single malt med en utrolig kompleksitet og jeg er allerede på udkig efter nogle uafhængige aftapninger af Glengoyne og skal helt klart også have fingrene i deres 21 års og deres cask strength aftapninger. Jeg har købt min for 549 kroner syd for grænsen og den koster omkring 750 kroner herhjemme. Uanset hvilken pris man køber den til bliver man ikke skuffet.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.